Nieuws

Debat: Toekomst van prostitutie in Utrecht

18 september 2013

Debat: Toekomst van prostitutie in Utrecht

Discussieer mee!

De volgende gasten komen om het debat aan te gaan: Myrthe Hilkens (voormalig kamerlid PvdA), Bouchra Dibi (raadslid PvdA), Frits Rouvoet (hulpverlener op de Amsterdamse wallen) Aleid Wolfsen (burgemeester van Utrecht) Marjan Wijers (specialist mensenhandel)

Op 12 juli zijn de laatste boten van het Zandpad gesloten. De vergunning van de toenmalige exploitant (ook eigenaar van de boten) is ingetrokken omdat het college misstanden heeft geconstateerd (faciliteren van mensenhandel)  Hierdoor is er op dit moment geen raamprostitutie in Utrecht mogelijk. Sinds de sluiting is er veel discussie over mogelijke oplossingen en welke kant het op moet met de raamprostitutie in Utrecht. Daarom organiseert het bestuur samen met raadslid Bouchra Dibi, woordvoerder op dit onderwerp een debat over de toekomst van de raamprostitutie in Utrecht.

In het debat komt o.a. aan de orde:

Wat zijn de consequenties geweest voor de  vrouwen die op het Zandpad werkten? Hoe vergaat het ze nu? Wat willen we met prostitutie in onze stad? Willen we een nieuwe exploitant van de ramen op het Zandpad? Of gaan we voor de coöperatie?  Willen we dat de vrouwen als kleine zelfstandigen aan de slag kunnen? Hoe garanderen we de veiligheid van de vrouwen en zorgen we dat vrouwenhandel en gedwongen prostitutie worden teruggedrongen.

Debatleider: Karin Boudewijns

Datum: Vrijdag 11 oktober
Locatie: Is nog niet bekend, dus houd de site in de gaten
Tijd:     19.30-22.00 uur

 

 

 

Reacties zijn gesloten.