11 januari 2017

Help Bouchra naar een hogere plek op de lijst!

Op 14 en 15 januari is het zover. Dan wordt de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer verkiezingen definitief vastgesteld. Uiteindelijk beslissen de leden tijdens het congres, maar ook vanuit huis; One man one vote.

Vanuit het bestuur Utrecht willen wij pleiten voor een hogere plek voor Bouchra, zij is de enige kandidaat vanuit de stad Utrecht. Ze staat nu op plek 34. Wij hopen dat jullie als leden willen helpen om die hogere plek te realiseren.

Bouchra is een ervaren raadslid in de stad Utrecht. Zij doet momenteel haar derde termijn. Zij is specialist in de portefeuilles armoedebeleid, wijken, schuldhulpverlening, decentralisaties in de zorg, maatschappelijke opvang en welzijn. Zij is goed als woordvoerder van de fractie op haar onderwerpen en weet ook prima de samenwerking met woordvoerders van andere partijen te vinden. Zij is vooral ook vaak heel resultaatgericht achter de schermen actief (bijvoorbeeld rondom het vluchtelingenopvang- en asielzoekersuitzettingenbeleid).

Bij haar kandidatuur heeft zij de volledige steun van haar eigen fractie maar ook van het bestuur van de afdeling Utrecht. Zij heeft gedurende zes jaar bij het partijbureau gewerkt als ombudsvrouw en kent de partij ook goed van binnenuit. Haar zetels in de gemeenteraad heeft zij steeds ruimschoots op eigen kracht, via voorkeursstemmen binnen gehaald. Zij is een echte stemmentrekker ook van niet-leden van de PvdA. Hoewel bij landelijke verkiezingen veel meer voorkeursstemmen nodig zijn dan bij lokale verkiezingen, gaat zij, met haar team, wel degelijk proberen ook nu weer op eigen kracht de zetel binnen te halen.

Een korte typering van Bouchra: Een groot netwerk in de wijken. Resultaatgericht, langs directe en indirecte routes. Ziet politiek als instrument om praktische oplossingen te realiseren voor de (sociale) problemen van mensen. Zeer brede bekendheid en aanwezigheid op alle onderdelen van haar portefeuille. Een goed debater. Zij is ook met haar hart betrokken bij de sociaal democratische politiek en weet vooral de mens achter de problematiek te vinden. Zij zal vooral ook brede groepen kiezers aanspreken met een niet westerse achtergrond Kiezers die de PvdA graag weer aan haar zou willen binden.

Op de concept kandidatenlijst staat Bouchra nu op de 34e plaats. Gelet op bovenstaande argumentatie en de omstandigheid dat zij met die plek de hoogste kandidaat vanuit de stad Utrecht is, vinden wij dat er voldoende reden is om tijdens het komende congres voor Bouchra te pleiten om haar naar een hogere plek op de definitieve kandidatenlijst te brengen. een ervaren PvdA politica moet staan die een bewezen hechte band met kiezers, ook niet PvdA leden, heeft en daarin herkenbaar en authentiek heeft laten zien hoe noden van mensen in politieke oplossingen vertaalt kunnen worden.-  Bouchra brengt iets wat vrijwel alle andere kandidaten niet hebben en dat mogelijk van doorslaggevend belang kan zijn om de noodzakelijke hoeveelheid zwevende kiezers weer aan de PvdA te binden. Dit pleidooi zal door het bestuur van de afdeling Utrecht worden gehouden en verschillende anderen. De steun via een eigen pleidooi voor haar door de voorzitter van het Gewest Utrecht is daarvoor ook gewenst en waarschijnlijk noodzakelijk.