17 april 2017

Help de programmacommissie

De programmacommissie voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 is druk bezig met het verzamelen van input voor het programma. Help ze door twee belangrijke vragen te beantwoorden.

De programmacommissie voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 is druk bezig met het verzamelen van input voor het programma. Hiertoe voeren ze gesprekken met o.a. sleutelfiguren uit de Utrechtse wijken en maatschappelijke organisaties, de fractie en de werkgroepen.

Input van leden

Ook horen ze graag input van leden. De commissie stelt de leden van de PvdA Utrecht daarom graag twee specifieke vragen:

  1. Welke onderwerp maakt de PvdA Utrecht bij de gemeenteraadsverkiezingen onderscheidend?
  2. Met wie of met welke organisatie moeten we zeker gaan praten?

Leden kunnen hun input mailen naar de commissieleden, het liefst voor 10 mei 2017. Wie dat zijn en voor welk onderwerp ze bereikbaar zijn, lees je hieronder.

De programmacommissie

De programmacommissie bestaat uit:

  • Mohamed Sini, voorzitter
  • Nienke Schuitemaker, secretaris
  • Anne Kwakkenbos
  • Bouchra Dibi
  • Hans Versnel
  • Ilse Raaijmakers
  • Kristina van der Molen
  • Margriet Visser
  • Ruben Post
  • Willem Heesen

De commissie heeft zich verdeeld over vier thema’s:

Goed werk

Commissievoorzitter Mohamed Sini en Kristina van der Molen houden zich bezig met het thema Goed werk.

Bestaanszekerheid

Ilse Raaijmakers en Ruben Post buigen zich over het thema Bestaanszekerheid

Binding

Bouchra Dibi, Anne Kwakkenbos en Hans Versnel hebben binnen de commissie het thema Binding onder hun hoede.

Verheffing

Margriet Visser en Willem Heesen richten zich op het thema Verheffing. Ze worden hierin ondersteund door een nog nader te bepalen bestuurslid.

Procedure en planning

Zoals gezegd verzamelen de commissieleden input voor het verkiezingsprogramma binnen vier thema’s. In de periode april-juni worden de hoofdpunten van het programma uitgeschreven. In juni-juli gaat een eerste conceptversie naar het bestuur, naar de fractie en naar een groep van door het bestuur en de commissie uitgenodigde experts, de zogenaamde ’tweede ring’. Dit zijn mensen die over bepaalde expertise worden bevraagd, bijvoorbeeld oud-voorzitters van programmacommissies of experts op het gebied van gemeentefinanciën.

In de periode juli-augustus wordt hun input verwerkt en ontstaat er een tweede versie. In september organiseert de programmacommissie een ledenavond over deze versie. Waar nodig wordt het programma na deze avond nog bijgewerkt.

De definitieve versie van het programma is begin november beschikbaar voor alle leden van de afdeling, die vervolgens nog een week de tijd krijgen om amendementen op het verkiezingsprogramma in te dienen bij het bestuur. Het bestuur voorziet deze amendementen van een preadvies alvorens alle stukken beschikbaar te maken voor de ALV op woensdag 15 november. Op de ALV wordt over de amendementen gestemd en wordt het verkiezingsprogramma vastgesteld.

Voor verdere vragen over de procedure kun je je wenden tot afdelingssecretaris en secretaris van de programmacommissie Nienke Schuitemaker of Marnix Brinkman, die zich vanuit het bestuur bezighoudt met de voorbereidingen voor de gemeenteraadsverkiezingen.

 

SaveSave