Behoud de Buurtspeeltuin

7 september 2017

Het college wil alle buurtspeeltuinen in Utrecht verzelfstandigen. Dat betekent dat bewoners de speeltuinen moeten gaan beheren, met alle verantwoordelijkheden die daarbij horen. Ook financieel. Nu vallen de speeltuinen onder de verantwoordelijkheid van de sociaal makelaars.

De PvdA is tegen deze verzelfstandiging. Raadslid Bouchra Dibi: “Verzelfstandiging lost de bestaande problemen niet op. Er gaan banen verloren bij de sociaal makelaarsorganisaties en bewoners moeten het werk van professionals gaan overnemen. Ook hebben wij bezwaar tegen het feit dat het college een nieuwe organisatie wil optuigen omdat dat voor hén makkelijker is. Er wordt niet aan de bewoners gedacht.”

Veel bewoners van Pijlsweerd zijn net als de PvdA tegen de plannen van het college. De buurtspeeltuinen en de sociaal makelaars zijn ontzettend belangrijk voor de hele buurt. Waarom wil het college zulke succesvolle en belangrijke speeltuinen per se veranderen?

Vrijdag 8 september tussen 18.30 en 21.30 gaat de PvdA in Pijlsweerd handtekeningen ophalen tegen dit voorstel. Samen met de bewoners zetten wij ons in om dit plan tegen te houden.