7 september 2017

Behoud Tippelzone op de huidige locatie

Wij willen de Tippelzone voor de stad behouden. De dames die er werken zijn uiterst kwetsbaar en door de Tippelzone met goed toezicht, is de kans op uitbuiting aanzienlijk beperkt. De dames kunnen hier veilig en gezond werken.

In de eerdere discussies in de gemeenteraad hebben wij altijd gezegd dat de tippelzone op de huidige locatie moet blijven en in de nieuwe plannen voor de Merwedekanaalzone moet worden ingepast. Dat is wel mogelijk, maar college partijen D66, GL, VVD en SP wilden en willen dat niet. Deze optie is, ondanks ons vele aandringen, niet eens onderzocht.

Afgelopen donderdag, tijdens het Vragenuur, erkende de wethouder van D66 dat de Tippelzone op huidige locatie aan de Europalaan buitengewoon goed functioneert. De dames kunnen er veilig werken en omwonenden ervaren geen overlast. Toch zet dit college door om de tippelzone naar een andere locatie te verplaatsen.

De PvdA fractie zal het voorstel voor het verplaatsen van de tippelzone naar een andere locatie NIET steunen.

We zullen het College van B&W nauwlettend volgen, óók over hoe het met jullie zorgen omgaat in deze verontrustende kwestie.

Hebt u vragen of wilt u meer informatie neem contact met onze woordvoerder:

Bülent Isik
[email protected]
06 – 48 50 29 89