Gadiza Bouazani

Raadslid
Sport, Onderwijs, Economische zaken, Stadspromotie, Internationale zaken.
Wijken: Noordwest, Leidsche Rijn, Vleuten - de Meern.

Samen werken aan de toekomst van Utrecht. Voor mij is het kunnen ontwikkelen van het persoonlijk talent in onderwijs, arbeid, welzijn, sport en cultuur van ieder mens belangrijk. Hierbij is van cruciaal belang dat er sprake is van gelijkwaardigheid. In mijn functie als raadslid kan ik mijn passie kwijt: gelijke kansen creëren voor alle Utrechters ongeacht leeftijd, afkomst, seksuele geaardheid etc. Vanzelfsprekend hoort hierbij het opkomen voor mensen die het zelf niet kunnen en / of ondersteuning nodig hebben. Samen met u blijf ik werken aan een aantrekkelijke en leefbare Utrecht!

Voetballen in Hoograven

door Gadiza Bouazani op 24 augustus 2017
Foto Marnix Schmidt

De gemeente heeft het sportcomplex van de opgeheven voetbalvereniging VV Hoograven verhuurd aan het Amsterdamse bedrijf Footy. De PvdA betreurt het dat het sportcomplex niet meer toegankelijk is als sportvoorziening voor de wijk en stelt hierover vragen aan het college.

lees verder »

Verhoging sporttarieven is oneerlijk.

door Gadiza Bouazani op 6 juli 2017

De PvdA Utrecht vindt het belangrijk dat iedereen kan sporten. De nieuwe sporttarieven die wethouder Jansen (SP) wil doorvoeren zijn oneerlijk, waardoor de contributie voor veel sportieve Utrechters onnodig omhoog gaat. Samen met Sporting’70, Domstad Dodgers en tafeltennisclub Fletio vertellen wij in dit filmpje waarom dit beleid oneerlijk is.

lees verder »

Schaf het schoolzwemmen niet af

door Gadiza Bouazani op 12 juni 2017
Foto Jarno Dekker

De PvdA maakt zich grote zorgen over het nieuws dat verschillende Utrechtse scholen stoppen met schoolzwemmen. Lees in mijn opiniestuk dat het Algemeen Dagblad plaatste onze mening hierover.

lees verder »

Anton Geesink sportschool moet open blijven!

door Gadiza Bouazani op 1 juni 2017
Foto Jan Lankveld

Zoals de Domtoren bij Utrecht hoort, hoort de sportschool van Anton Geesink bij Ondiep. De toekomst van deze sportschool is echter zeer onzeker doordat het pand verkocht is en de nieuwe eigenaar andere plannen met het pand heeft. De PvdA vindt dit een zeer onwenselijke zaak en heeft het college gevraagd wat zij kunnen en willen doen om sluiting te voorkomen.

lees verder »

Gebrek aan passend onderwijs voor hoogbegaafde kinderen

door Gadiza Bouazani op 31 mei 2017
Foto Willem Mes

Vorig jaar hebben verschillende ouders zich verontrust tot de PvdA gewend die zich zorgen maken over het gebrek aan passend onderwijs in Utrecht voor hoogbegaafde kinderen. Volgens hen ontbreekt het in het regulier onderwijs aan aandacht hiervoor. De PvdA heeft daarop actie ondernomen, maar tot op heden is er nog geen duidelijk antwoord. Samen met D66 heeft de PvdA nu schriftelijke vragen gesteld om te vragen naar de stand van zaken.

lees verder »