18 september 2017

Jacolien: Utrecht moet een stad zijn voor iedereen

De fractie van de PvdA Utrecht is afgelopen zomer versterkt met twee jonge, enthousiaste, maatschappelijk betrokken en actieve vrouwen, Meike Manders en Jacolien Krooneman. Wat zijn de drijfveren van Jacolien om actief te worden voor de PvdA?

Wat trekt jou in de politiek aan?

Politiek trekt mij aan omdat het een manier is om het leven van mensen een beetje beter en mooier te maken. Veel mensen ervaren politiek als een ver-van-hun-bed-show, en dat is begrijpelijk. Maar het gaat juist vaak over het dagelijks leven van mensen. De beslissingen die worden genomen zijn namelijk van directe invloed op mensen en daar wil ik mij mee bezighouden.

Waarom de PvdA?

Ik vind het een belangrijke taak van de politiek om te zorgen voor gelijke kansen voor iedereen, of je nu opgroeit ergens in een flat of in een herenhuis in de binnenstad. De PvdA is een partij die zich inzet om de toenemende ongelijkheid tussen mensen te bestrijden en die oog heeft voor de meest kwetsbaren.

Wat kan volgens jou echt beter in Utrecht?

We zien dat het economisch gezien goed gaat met Utrecht, maar tegelijkertijd wordt onze stad steeds minder toegankelijk voor mensen met een lager inkomen en blijft er een grote groep mensen die niet profiteert van al het moois dat Utrecht te bieden heeft. Utrecht moet een stad zijn voor iedereen!

Waar ga je je de komende tijd voor inzetten?

Ik ga mij inzetten voor goede en toegankelijke jeugdhulp, zodat elk kind en jongere de zorg krijgt die hij of zij nodig heeft. Er is de afgelopen jaren teveel nadruk komen te liggen op ‘eigen kracht’ en er wordt veel van het netwerk van mensen verwacht. het is mooi om voor elkaar te zorgen, maar er zijn ook grenzen aan wat we van mensen kunnen verwachten. Ik wil me ervoor inzetten dat er niemand tussen wal en schip valt.