4 oktober 2017

Kritiek op nieuwe plannen Stationsgebied

Het College van D66, GroenLinks, SP en VVD wil de woningen aan de Croeselaan slopen. De PvdA vindt het onacceptabel dat deze kwalitatief goede sociale huur- en koopwoningen verdwijnen.

Commissielid Rick van der Zweth uitte in de commissievergadering van dinsdag 3 oktober stevige kritiek op de nieuwe plannen voor het Stationsgebied. Van der Zweth: “De karakteristieke woningen aan de Croeselaan uit de jaren ’20 en ’30 zijn een verrijking voor Utrecht. Net zoals de verscheidenheid aan Utrechters die daar wonen. Dit stukje stad mogen we niet verloren laten gaan.”

De prima sociale woningen aan de Croeselaan worden onnodig gesloopt. Het verkeer in Lombok blijft verre van het beloofde autoluw en wonen wordt vrijwel volledig aan de markt overgelaten.Het plan heeft de groei van de stad als doel op zich. Er wordt geen rekening gehouden met de huidige bewoners en er gaat grotendeels gebouwd worden voor mensen met veel geld.Van der Zweth: “De PvdA wil behoud van de sociale woningen en oog voor kwaliteit van wonen én leven. Dat is wat Utrecht verdient en waar de PvdA zich hard voor zal blijven maken”.

Waar ben je naar op zoek?