18 december 2014

PvdA en VVD stellen vragen over ongure tunnel

De Utrechtse PvdA en VVD stellen donderdag vragen aan het stadsbestuur over de broodnodige opknapbeurt van de Gasthuismolenbrug. De passage onder de brug wordt als onguur en onveilig ervaren en stond eerder dit jaar zelfs in de top drie van engste tunnels van Nederland. Onlangs verscheen in opdracht van vier buurtcomités het onderzoek ‘Conditioneringsonderzoek Gasthuismolenbrug & Vechtbrug Utrecht’. Daarin schetsen de buurtcomités onder andere hun wensen voor de opknapbeurt van de Gasthuismolenbrug.

PvdA raadslid Ruben Post: “De Gasthuismolenbrug is de laatste jaren erg verloederd, geen fraai beeld in een steeds mooier wordende buurt. Bovendien leidt het tot gevoelens van onveiligheid. Wij hopen dat het college dit lovenswaardige bewonersinitiatief wil belonen met een positief oordeel”.

De PvdA en VVD waarderen het initiatief van de bewoners en horen graag van het college hoe zij op de suggesties van de bewoners reageert. Tevens willen de partijen weten of en wanneer de tunnel onder de brug wordt opgeknapt.

Op eerdere vragen van de VVD antwoordde het stadsbestuur dat defecte lampen worden vervangen. Dat vinden de partijen niet genoeg.

Wat de partijen betreft moet de Gasthuismolenbrug de twijfelachtige titel van engste tunnel van Utrecht snel kwijtraken. VVD-raadslid Queeny Rajkowski: “Het is vervelend dat omwonenden de tunnel nu soms liever mijden. Utrechters moeten met een veilig gevoel over straat kunnen.”
Bijlage: SV Gasthuismolenbrug