5 kandidaten uit provincie Utrecht op de Tweede Kamerlijst!

30 november 2020

De PvdA kiest voor jonge Utrechtse experts op twee onderwerpen die de komende verkiezingen zullen domineren: zorg en wonen. Bart van Bruggen (28) en Mirthe Biemans (33) brengen kennis uit de praktijk mee naar de Tweede Kamer. Van Bruggen komt bij Patiëntenfederatie Nederland op voor de belangen van patiënten. Biemans is expert op woningbouw en een goede leefomgeving en werkt bij een grote woningcorporatie. Met de coronacrisis en grote woningnood brengen deze Utrechtse kandidaten relevante kennis en ervaring mee naar de politieke arena.

Vorige week maakte de PvdA de kandidaten bekend voor de Tweede Kamerverkiezingen in maart volgend jaar. De lijst is een mix van ervaren Kamerleden, talentvolle lokale politici en inhoudelijke experts op belangrijke thema’s.

Op plek 19 staat Bart van Bruggen, afkomstig uit de patiëntenbeweging. Hij zet zich in voor gezondheidszorg waar samenwerking boven concurrentie gaat, waar het belang van de patiënt altijd bovenaan staat én waar professionals de ruimte en het vertrouwen krijgen om hun werk goed te doen. Eerder was hij voorzitter van de Jonge Socialisten. Van Bruggen woont met zijn vriendin aan de Amsterdamsestraatweg in Noordwest, waar hij ook vrijwilliger is bij buurtproject ‘Kerst in het Julianapark’.

Mirthe Biemans staat 24e op de kandidatenlijst. De PvdA omschrijft Biemans als een volkshuisvester die zich dagelijks inzet voor goed en betaalbaar wonen. Een goede woning en buurt is in haar ogen het fundament om een leven op te kunnen bouwen. Zij brengt expertise, aldus de PvdA, over hoe de woningmarkt weer eerlijker kan worden en weet wat er speelt op straat en achter de voordeur. Voor haar staat het oplossen van de woningnood en het zorgen voor een fijne leefomgeving voorop. Biemans woont met haar man en twee kinderen in Utrecht-Oost.

Naast Bart en Mirthe die in de stad Utrecht wonen, staan ook Alptekin Akdogan (Houten, plek 26), Marcelle Buitendam (Vinkeveen, plek 35) en Loes Ypma (Woerden, plek 37) op de lijst. Een mooi divers gezelschap waarmee we een fantastische campagne gaan neerzetten!

Waar ben je naar op zoek?