28 november 2019

Agnes Jongerius nodigt je uit voor de film Sorry we missed you

Agnes Jongerius, Euro-parlementariër van de PvdA, nodigt je in haar geliefde Utrecht uit voor de gratis vertoning van de film Sorry we missed you. Samen met Tweede Kamerlid Gijs van Dijk gaan we na de film in gesprek over de problematiek die aan de orde wordt gesteld. We sluiten af met een borrel in de foyer. De film draait op dinsdag 3 december van 19.00 tot 21.00 in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht. Iedereen is welkom.

De andere kant van de platformeconomie

Met Uber word je thuisgebracht en Deliveroo brengt je eten tot aan de voordeur. Als je voor 22.00 je online bestelling plaatst, is je pakketje de volgende dag in huis. Dit hebben we allemaal te danken aan mensen die werken in de platformeconomie, als ‘zelfstandige’. Maar, hoe is het leven aan de andere kant van dit systeem?

De Britse regisseur Ken Loach laat in zijn nieuwste film Sorry we missed you die andere kant van de zero hours economy zien.

Kom 3 december naar het Louis Hartlooper Complex

Officieel is Ricky, de hoofdpersoon, eigen baas. In zijn gloednieuwe bus rijdt hij Noordoost Engeland door. Zodra hij afwijkt van de route, of te lang stilstaat, krijgt hij klachten van zijn baas. Op zijn eerste werkdag gooit een collega hem een lege fles toe; zijn nieuwe wc.. Hij heeft amper tijd om te eten, ziet zijn kinderen bijna niet meer en pusht zijn lichaam tot het uiterste om voor zijn gezin te kunnen zorgen.

En Ricky is natuurlijk niet de enige. Ook in Nederland komt dit veelvuldig voor. Heb je hier zelf ervaring mee? Ken je mensen met dit soort banen of ben je gewoon geïnteresseerd in de negatieve gevolgen van de gemakseconomie?

Kom dan 3 december naar het Louis Hartlooper Complex, bekijk de film en ga de discussie aan. Aanmelden kan via pvda@raad.utrecht.nl