6 februari 2022

Een mooi succes! Een fatsoenlijk minimumloon bij aanbesteden.

Deze week is de nieuwe CAO ingegaan voor mensen in dienst van de gemeente. Daar staat goed nieuws is, namelijk dat er voortaan altijd minimaal €14 brutoloon wordt betaald. Dit is hard nodig voor mensen om rond te komen.

De PvdA heeft dit sinds 2018 meerdere keren voor elkaar proberen te krijgen. De gemeente moet wat ons betreft het goede voorbeeld geven en dus altijd minimaal €14 betalen. DUIC schreef al eens over onze inzet hiervoor. Goed nieuws dat dit nu geregeld is!

Voor Rick van der Zweth was dit nieuws aanleiding om meteen een stap verder te gaan. “Er zijn natuurlijk veel mensen in dienst bij de gemeente zelf, maar nog veel meer mensen werken voor de gemeente via opdrachten,” aldus Rick. “Het is dan ook hard nodig om bij aanbesteden minimaal €14 brutoloon de standaard te maken. Zo zorgen we ervoor dat iedereen kan rondkomen.”

De PvdA diende donderdag een motie in om ook bij aanbesteden een minimum brutoloon van €14 te hanteren. Belangrijke randvoorwaarde is wel dat mensen er netto ook echt op vooruit gaan. En met succes! De motie is met ruime meerderheid aangenomen. Motie Minimumloon van €14 voor iedereen die werkt bij de gemeente

Dit is goed nieuws voor iedereen die ook indirect voor de gemeente werkt. En een belangrijke stap naar een fatsoenlijk loon voor iedereen.