15 december 2016

Gemeenteraad in beroep tegen verbreding A27

Zeer tegen de wens van veel Utrechters, heeft Minister Schultz Verhaegen (Infrastructuur en Milieu) deze week haar handtekening gezet onder een besluit om de A27 te verbreden. Een grote meerderheid in de Utrechtse gemeenteraad overweegt nu een stap naar de Raad van State om tegen de voorgenomen verbreding van de snelweg in beroep te gaan.

De Partij van de Arbeid, GroenLinks, D66, ChristenUnie, Student en Starter en de Partij voor de Dieren willen beroep aantekenen tegen het tracébesluit, omdat volgens de partijen nut noch noodzaak van de verbreding is bewezen. De gemeente Utrecht is eveneens tegen. De verbreding heeft grote gevolgen voor Amelisweerd en de luchtkwaliteit.

Mijn partij heeft zich, net als veel andere Utrechtse politieke partijen, meerdere keren tegen de onnodige snelweguitbreiding verzet. Ook roep ik PvdA-leden op ervoor te zorgen dat in het PvdA-verkiezingsprogramma wordt opgenomen dat het besluit opnieuw moet worden afgewogen.

Onderzoeken van het Centraal Planbureau en de TU Delft, en de Maatschappelijke Kosten- en Batenanalyse, tonen weinig redenen tot verbreding aan. Uit de onderzoeken blijkt onder meer dat de verbreding meer kost dan het oplevert, dat de maatschappelijke welvaart verbetert als de verbreding wordt uitgesteld en dat de verbreding leidt tot meer verkeer in Utrecht.

Onbegrijpelijk dat de verbreding van de A27 toch wordt doorgedrukt. We leggen ons er daarom nog niet bij neer.

 

Neem voor vragen contact met me op via 06-38604652 of [email protected]

Volg me op twitter: @PostRuben

Waar ben je naar op zoek?