17 juni 2019

In gesprek met bewoners: Grote zorgen over ontwikkeling Merwedekanaalzone

De PvdA ontvangt regelmatig berichten  van verontruste bewoners uit de Rivierenwijk en de omgeving over de ontwikkeling van de Merwedekanaalzone.

Zorgen

En hoewel wij het een goede zaak vinden dat de Merwedekanaalzone tot een nieuwe woonwijk wordt ontwikkeld, delen wij de zorgen van veel bewoners over het totaal aantal woningen en bruggen.

Wij realiseren ons dat Utrecht een schreeuwend tekort heeft aan betaalbare woningen. Dat tekort moet natuurlijk snel kleiner worden. Maar wij willen niet dat de stad verstopt raakt. Bestaande wijken moeten leefbaar blijven.

Woningen en bruggen

Dus hoeveel woningen mogen er in de Merwedekanaalzone worden gebouwd? Wat de PvdA betreft  zijn dat er maximaal 6.000. Meer lijkt niet verantwoord en uit onderzoek (de milieueffectrapportage) blijkt dat de stad niet op een groter aantal is toegerust. En het aantal extra bruggen tussen de Socratesbrug en de Balijebrug blijft als het aan ons ligt beperkt tot maximaal 1.

De coalitiepartijen denken daar echter anders over. En dus zijn de zorgen van de bewoners heel terecht.

Bijeenkomst met bewoners

Namens de fractie van de PvdA nodigen wij alle betrokken bewoners graag uit voor een bijeenkomst op zaterdag 22 juni. Het doel van deze bijeenkomst is het delen van zorgen en het gezamenlijk zoeken naar mogelijkheden en oplossingen om het college te bewegen tot andere – betere – besluitvorming. De bijeenkomst vindt plaats van 16.00 tot 17.00, in buurthuis De Nieuwe Jutter op het Amerhof 66.