8 september 2016

Handhaaf lijn 15: eerst onderzoek OV-behoefte in Hoograven nodig

De PvdA Utrecht vraagt opnieuw aandacht voor het behoud van de sociale functie van het openbaar vervoer en de toegankelijkheid van en de informatievoorziening op Utrecht Centraal. Dit zijn twee speerpunten in de reactie van de werkgroep verkeer van de PvdA-Utrecht op het concept vervoerplan 1e helft 2017 van vervoerder U-OV.

De PvdA is tegen het schrappen van (service)lijn 15 in Hoograven, zoals het voervoerplan voorstelt. Het klopt dat de lijn weinig wordt gebruikt, maar dat komt waarschijnlijk vooral omdat de lijn erg onaantrekkelijk is (niet in het weekend en na 19 uur ’s avonds en alleen een achtpersoonsbus) en een veel slechtere verbinding dan de oude lijn 6. De PvdA-werkgroep pleit er dan ook voor niet alleen naar het feitelijke gebruik te kijken, maar onderzoek te doen naar de daadwerkelijke behoefte van bewoners. Tot die tijd moet lijn 15 blijven bestaan. Zo’n behoefteonderzoek voert de gemeente op dit moment ook uit in Lombok. Daar speelt een soortgelijke situatie, met de onaantrekkelijke en weinig gebruikte lijn 14. De PvdA hoopt dat het onderzoek snel resultaat oplevert en leidt tot een goede OV-voorziening in Lombok.

De werkgroep pleit in haar reactie voor verbetering van de bewegwijzering en de overige informatievoorziening op Utrecht Centraal na de opening van de nieuwe busstations aan de Jaarbeurszijde. Dit is van extra groot belang nu de te lopen afstanden op het station voor veel mensen zijn vergroot. Ik stelde er vorige week nog schriftelijke vragen over aan het college.

Lees hier de volledige reactie van de werkgroep verkeer.

 

Voor vragen kun je contact met me opnemen via [email protected] of 06-38604652

Volg me op Twitter: @PostRuben