1 april 2015

Hans Spekman in Hét Rode Café op 13 april: Waar blijft de PvdA?

HansSpekmanDe PvdA kijkt tegen een derde verkiezingsnederlaag op rij aan. Na de gemeenteraadsverkiezingen en Europese verkiezingen van 2014, verliepen de Provinciale Statenverkiezingen van 2015 niet veel beter. Voornaamste oorzaak? De kabinetsdeelname. Toch wil de PvdA-top “koers houden” en niet van het pluche wijken. Op rechts profileert de VVD zich intussen volop. Waar blijft het moderne PvdA linkse geluid?

Hét Rode Café ondervraagt Hans Spekman, voorzitter van de PvdA. Op maandagavond 13 april is hij vanaf 20.00 uur te gast in Café Willem Slok. Sidekick is deze avond cultuurhistoricus en columnist van de Volkskrant Thomas von der Dunk. Hij schrijft en debatteert regelmatig kritisch over de PvdA. De gesproken column van Het Rode Café is dit keer van Lou Repetur, voorzitter van de PvdA in Utrecht.

Hans Spekman is sinds januari 2012 partijvoorzitter van de PvdA. Daarvoor was hij namens de PvdA o.a. Tweede Kamerlid en wethouder in Utrecht. Bij zijn aantreden wilde hij de partij laten groeien tot 100.000 leden, het partijbureau weghalen uit de Amsterdamse grachtengordel en de partij activistischer maken. Is dat gelukt?

Hét Rode Café is een maandelijkse ideeën- en debatavond en is open voor iedereen. Er is veel ruimte voor de inbreng van de aanwezigen en het is bovendien een gezellige ontmoetingsplek. Hét Rode Café is een initiatief van de PvdA Utrecht en vindt plaats op maandag 13 april 2015 vanaf 20.00 uur in Café Willem Slok, Korte Koestraat 2 in Utrecht.