Ieder kind doet mee!

21 augustus 2017

Op school moet ieder kind natuurlijk mee kunnen doen. Niet alleen met taal en rekenen, maar ook met schoolreisjes en andere activiteiten.

Hiervoor vragen scholen meestal een ouderbijdrage. Veel ouders kunnen dit zonder problemen betalen. Maar dat geldt helaas niet voor alle ouders. Wat niet iedereen weet is dat deze bijdrage vrijwillig is. Ouders die het niet kunnen betalen, hoeven dit ook niet. Dat mag volgens ons niet betekenen dat hun kinderen dan niet mee mogen op schoolreisje of andere uitstapjes die hun school organiseert.

Dan moet er naar andere oplossingen gezocht worden. Sommige scholen, zoals De Watertoren,  zijn hier heel creatief in en laten geen enkel kind thuis. Bij andere scholen moeten sommige kinderen helaas wel achter blijven. De PvdA Utrecht heeft zich in de gemeenteraad ingezet voor het maken van afspraken met scholen om hiervoor oplossingen te vinden. Het college heeft toegezegd hierover harde afspraken met scholen te zullen maken.

Woensdag 23 augustus zullen wij, vlak voordat  basisschool De Watertoren begint, door het uitdelen van flyers hier aandacht voor vragen. Wij hopen álle ouders en scholen in Utrecht te informeren en hen te betrekken bij het bedenken van oplossingen. Zodat elk kind kan meedoen!