10 februari 2015

Jeroen Dijsselbloem in Hét Rode Café: Grexit of Exit?

Dijsselbloem maakt ronde langs fractiesDinsdag 17 februari is in Hét Rode Café Minister van Financiën en voorzitter van de Eurogroep Jeroen Dijsselbloem te gast. Dijsselbloem praat openhartig over zijn werk, de actuele ontwikkelingen in de Eurogroep, maar ook over zijn drijfveren om indertijd lid te worden van en actief te zijn in de PvdA.

Welke keuzes moeten nu gemaakt worden? Gaat het in deze razend ingewikkelde tijd om internationale solidariteit of gaat het om financiële en monetaire stabiliteit? Welk perspectief biedt een Grexit voor de euro en voor Nederland? En ook: door de kabinetsdeelname van de PvdA stevent de partij af op een ongekende afstraffing door de kiezer. Welke consequenties zal dat hebben voor de positie van het kabinet, de PvdA en ook voor Jeroen Dijsselbloem persoonlijk?

Jeroen Dijsselbloem is voor de PvdA Minister van Financiën in het huidige kabinet en voorzitter van de Eurogroep. Hiervoor was hij -met tussenpozen vanaf 2000- kamerlid voor de PvdA en verwierf hij samen met Diederik Samsom en Staf Depla de geuzennaam „de Rode Ingenieurs”. Als secondant van partijleider Diederik Samsom stond Jeroen Dijsselbloem aan de wieg van het huidige kabinet. Hij was in 2013 politicus van het jaar.

Hét Rode Café is een maandelijkse ideeën- en debatavond in Utrecht over actuele politieke onderwerpen. Iedereen is welkom. Er is veel ruimte voor de aanwezigen om vragen te stellen, er is een gesproken column en het is een gezellige ontmoetingsplek voor iedereen die ruimte heeft voor debat en opinie.

Hét Rode Café is een initiatief van PvdA Utrecht en vindt maandelijks plaats rondom actuele lokale en landelijke thema’s.Hét Rode Café vindt plaats op dinsdag 17 februari en begint om 20:00 uur in Grand Café Mammoni, Mariaplaats 14 in Utrecht en iedereen is van harte welkom. Drankjes zijn voor eigen rekening.

Je vindt dit evenement ook op Facebook.