17 maart 2018

Kanaleneiland verdient meer aandacht

Beste bewoner,

Op 21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Ik woon sinds enkele jaren in Kanaleneiland en vind het een fijne plek om te wonen. Toch kan het hier veel beter. Als ik vanaf de Dom naar mijn huis in Kanaleneiland fiets, zie ik dat het op sommige plekken beter gaat dan op andere. Dat sommige buurten meer aandacht krijgen dan andere.

Kanaleneiland verdient meer aandacht

Juist Kanaleneiland verdient meer aandacht. Zo vind ik het jammer dat ik naar de stad moet fietsen voor een kroegje of restaurantje. Ik denk dat het goed is voor de levendigheid van de wijk als er ook in Kanaleneiland ruimte is voor horeca. Zodat we met buren en vrienden lekker dichtbij een hapje kunnen eten of een biertje, wijntje of sapje kunnen drinken aan bijvoorbeeld het Kanaal.

Veiligheid

De afgelopen jaren is de veiligheid in Kanaleneiland enorm verbeterd, maar nog steeds is er werk aan de winkel. Ik wil dat we zeker kunnen zijn van een veilig Kanaleneiland. Ik wil mij er voor inzetten dat het politiebureau hier blijft en dat er speciale stadsambtenaren komen, zoals in Gouda en Rotterdam. Deze stadsambtenaren weten echt wat er speelt in hun wijk waardoor problemen succesvol opgelost kunnen worden.

Groen

Er is veel groen in de buurt, maar het wordt niet altijd goed onderhouden en er wordt niet veel in geïnvesteerd als ik het vergelijk met bijvoorbeeld de Singels of het Julianapark. Ik droom van een Transwijk en Kanaalboulevard vol levendigheid. Waar je gezellig met je buren kan picknicken. Ook zie ik vaak vuilnis op straat liggen, omdat de ondergrondse containers vol zitten. Er moeten meer vuilcontainers komen en niet alleen voor restafval, maar ook voor GFT, oud-papier en glaswerk.

Zeker Zijn

Ik wil dat we zeker kunnen zijn van:

  • een levendig Kanaleneiland met horeca.
  • een veilig Kanaleneiland met behoud van het politiebureau en de inzet van stadsambtenaren
  • een groen en schoon Kanaleneiland met voldoende ondergrondse containers en mooie parken.

Ik hoop op uw stem, zodat ik mij kan inzetten om Kanaleneiland mooier te maken!

Jacolien Krooneman
PvdA Utrecht: lijst 4, #8
E: [email protected]

F: facebook.com/jacolienpvdautrecht
T: twitter.com/jjkrooneman
Tel: 06-16345960