Door Hester Assen op 16 juni 2021

Leesplezier voor elk kind: Steun de actie Geef een prentenboek cadeau

Vrijdag 18 juni start de landelijke campagne “Geef een prentenboek cadeau”. Dit jaar gaat het om het boek Max en de Maximonsters, geschreven door Maurice Sendak. Het doel is dat minstens een half miljoen kinderen het boek cadeau krijgen. Wij willen deze actie uitbreiden, zodat ook kinderen die weinig lezen en weinig voorgelezen worden, het boek krijgen.

 

Lezen is leuk!

Er zijn in Utrecht veel kinderen die opgroeien in gezinnen waar weinig tot niet (voor) gelezen wordt. De PvdA Utrecht wil dat juist ook deze kinderen het boek ontvangen. Boekwinkels Broese, Bruna Overvecht en de Utrechtse Kinderboekenwinkel werken samen met ons en Taal Doet Meer aan deze actie. Mensen kunnen in de winkel een extra prentenboekje kopen voor 2,50.

Extra boekjes

Het doel van deze jaarlijkse campagne is dat lezen en voorlezen gestimuleerd wordt.  PvdA raadslid Hester Assen: “Lezen is leuk! Op jonge leeftijd genoot ik al van alle nieuwe werelden die ik via een boek ontdekte. Maar behalve leuk is lezen ook goed voor de (taal) ontwikkeling van kinderen. Dat geldt ook voor voorgelezen worden. En lang niet alle kinderen groeien op in een gezin waar gelezen wordt. Daarom hoop ik dat ontzettend veel mensen een extra boekje kopen, bestemd voor kinderen die dat niet vanzelf krijgen”. Assen zet zich in de Utrechtse gemeenteraad al jaren in voor het aanpakken van laaggeletterdheid, het bevorderen van gelijke kansen op goed onderwijs voor alle kinderen en voor het voorkomen en aanpakken van leerachterstanden. 

Koop of doneer

Steun deze actie door het boek ‘Max en de Maximonsters’ te kopen. Dat kan al voor 2,50 bij De Utrechtse Kinderboekenwinkel, de Bruna Overvecht, Broese of door te doneren door 2,50 of meer over te maken naar IBAN NL90RABO0135084709 ten name van PvdA Utrecht o.v.v. Geef een prentenboek cadeau.

Wij zorgen dan dat er boeken van worden gekocht en zorgen samen met de Bibliotheek Utrecht en de aanbieders van voorschools onderwijs dat die boeken bij kinderen terechtkomen die hier heel blij mee zijn. 

 

Hester Assen

Hester Assen

18-1-2024: Hester Assen is om persoonlijke redenen met verlof als raadslid. Lees hier haar verlofbrief. Titus Stam vervangt haar de komende periode. Hesters portefeuilles zijn de komende tijd als volgt verdeeld onder de raadsleden: Jeugd en Jeugdzorg: Mohamed Talhaoui Onderwijs, bibliotheken, volksgezondheid en sekswerk: Ilse Raaijmakers Veiligheid, stationsgebied, vastgoed, asiel&integratie, cultuur, erfgoed: Titus Stam n.b. voor de onderwerpen

Meer over Hester Assen