12 november 2014

Lou Repetur en Sytse Koopmans kandidaat voorzitter

Met het sluiten van de kandidaatstellingstermijn zijn er twee kandidaten voor het voorzitterschap van de PvdA afdeling Utrecht. Lou Repetur en Sytse Koopmans hebben zich gekandideerd om Karin Boudewijns op te volgen. De leden van de afdeling kunnen tijdens de ALV op 26 november stemmen voor de nieuwe voorzitter. De ALV vindt plaats in het Majellacentrum (Vleutenseweg 494) en begint om 20.00 (inloop vanaf 19.30).

Hieronder stellen de twee kandidaten zich voor.

 

Lou Repetur

Lou Repeteur

Lou Repetur

Ik ben de dochter van Chileense politieke vluchtelingen die, dankzij de PvdA en haar actieve leden, in 1974 asiel kregen. Als gezin hebben wij ervaren, hoe van levensbelang, solidariteit is. Nu in tijden van crisis, decentralisaties en bezuinigingen is het mijn beurt om op te komen voor anderen. Daarom wil ik mijn energie, netwerk, kennis en media ervaring inzetten voor PvdA Utrecht. Samen kunnen we gelijkwaardige kansen voor allen waarborgen en een sociale lokale politiek helpen vorm en inhoud te geven. We zullen duidelijk maken waar wij als PvdA voor staan in deze tijden.

Van mij kunt u een reflectieve én activistische houding verwachten waarbij leden gehoord worden en raadsleden ondersteund voor hun taak. Ik hoop met u te gaan voor een PvdA die actiegericht is vanuit kennis van wat er leeft en wat werkt. Een afdeling die dit handelen effectief weet te organiseren, onze sociaal democratische waarden helder weet te verwoorden en te vertalen naar de alledaagse werkelijkheid van zoveel mogelijk inwoners van Utrecht. Want iedereen moet in onze gemeente mee kunnen blijven doen, ook in zware tijden!

 

Sytse Koopmans

Sytse Koopmans

Sytse Koopmans

De PvdA gaat me aan het hart, ben al jaren lid en nu de laatste jaren actief. Ik heb tijd en zoek leuke projecten met vrijwillige inzet. Voorzitter van de afdeling worden trekt me en ik denk dat ik het goed kan.

Nu de PvdA slecht in de peilingen moet het tij gekeerd en de PvdA in Utrecht weer de uitstraling geven dat de PvdA het verschil kan maken. Daar wil ik een bijdrage aanleveren.

Ik wil meer contact willen organiseren tussen de fractie en de afdeling om zo leden ook betrokken te houden bij de politieke afwegingen die de PvdA telkens moet maken.