8 september 2015

Meldpunt tijdelijke opvang vluchtelingen

De ChristenUnie en de PvdA hebben de handen ineengeslagen in de zoektocht naar tijdelijke opvangplekken voor vluchtelingen. Maarten van Ooijen, fractievoorzitter van de Utrechtse ChristenUniefractie, en ik hebben samen een meldpunt opgezet waar mensen ideeën en mogelijkheden voor opvang kunnen doorgeven. Maarten verwoordde het treffend: “de denkkracht van de stad levert misschien wel meer op dan de gemeente kan bedenken.” De uitvoerbare ideeën die bij ons meldpunt binnenkomen, zullen we aan de wethouder aanbieden. Behalve het opzetten van het meldpunt, hebben we een brief gestuurd naar vastgoedeigenaren, zorginstellingen, kerken, moskeeën en andere maatschappelijk betrokken organisaties. We vragen ze in die brief om hulp bij het vinden van locaties om vluchtelingen tijdelijk onder te kunnen brengen.

Alle meldingen en ideeën zijn welkom maar waar we vooral naar op zoek zijn, zijn grotere leegstaande panden waarin groepen kunnen worden ondergebracht. Met ruimtes waar tientallen of zelfs honderden vluchtelingen onderdak kan worden geboden, zouden we veel mensen kunnen helpen.

Heeft u een idee of weet u een locatie waar vluchtelingen kunnen worden opgevangen? Meld het ons via opvangvluchtelingen@gmail.com. Deel dit bericht en help ons bij het vinden van geschikte onderkomens.

 

Gebruik voor meldingen en ideeën het emailadres hierboven. Voor vragen kun je contact met me opnemen via 06 23 12 14 44 of b.dibi@utrecht.nl

Volg me op twitter: @BouchraDibi