16 september 2016

Mensen in plaats van centen

Eerste reactie op de Programmabegroting 2017

Onze stad wordt bestuurd door boekhouders. De Partij van de Arbeid-fractie is niet te spreken over de begroting die het college van B en W vandaag presenteerde. Dit college van D66, GroenLinks, VVD en SP bestuurt een bank in plaats van een stad, zo lijkt het. Alles is erop gericht om de boekhouding te laten kloppen maar het contact met de Utrechters lijkt verloren. Er is te weinig oog voor de tweedeling in de samenleving en de uitsluiting van mensen op de arbeidsmarkt ontgaat het stadsbestuur. Het beleid moet in de eerste plaats gaan over mensen en dan pas over de centen.

Het lijkt wel alsof er helemaal geen linkse partij in dit college zit. Iets fundamenteels als huisvesting is een ondergeschoven kindje in het beleid. Het tekort aan woningen in de stad loopt op. En dan heb ik het over goedkope en middeldure woningen. De koopmarkt raakt inmiddels weer oververhit. Wij vinden dat de gemeente grond ter beschikking moet stellen aan de woningcorporaties.

De komende weken bespreken de Utrechtse gemeenteraad en het college de begroting. Daarbij zal het de inzet van mijn fractie zijn dat de zorgen van veel Utrechters alsnog de aandacht krijgen die zij verdienen.

Voor vragen kun je contact met me opnemen via 06 18119590 of [email protected]

Volg me op twitter: @marleenhaage