7 oktober 2021

Ons team voor Utrecht

Met trots presenteren wij onze conceptkandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Een lijst met lef, ervaring en energie voor onze stad.

Bekijk onze definitieve kandidatenlijst hier.

We kunnen niet afwachten. We moeten werken aan een stad waar een goede en betaalbare woning bereikbaar is, waar gezondheidsverschillen worden verkleind en waar alle Utrechters gelijke kansen hebben op goed onderwijs en liefdevolle zorg.

Eerder kozen de leden onze huidig fractievoorzitter Rick van der Zweth al als lijsttrekker voor de PvdA Utrecht bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Hieronder volgt de rest van de conceptlijst.

Met dit team zorgen we dat de stad weer voor iedereen wordt.

2. Irene Sinteur
Is hét organisatietalent van deze lijst. Met haar jarenlange ervaring op het gebied van bewonersparticipatie in de wijk weet ze hoe ze diverse groepen met elkaar kan verbinden. Ze is niet alleen in staat om mensen te verbinden maar ze weet ook hoe ze iets op de politieke agenda kan krijgen. Als verrassende nieuwkomer heeft ze alles in huis om een uitstekend gemeenteraadslid te worden.

3. Mohamed Talhaoui
Een zeer kundige kandidaat. Met een professionele achtergrond in het onderwijs en politieke ervaring in de Provinciale Staten is hij zeer gemotiveerd om in de stad het PvdA-geluid te laten horen en lokaal sociale problemen aan te pakken. Mohamed ziet het onderwijs als bron voor de  oplossingen van de problemen waar onze stad voor staat. Opgegroeid in Kanaleneiland, weet hij als geen ander het belang van gelijke kansen.

4. Mirthe Biemans
In alle opzichten een ijzersterke kandidaat: analytisch, strategisch, breed inhoudelijk inzetbaar en qua presentatie. Heeft lef en weet van aanpakken. Mirthe brengt energie en actie en heeft daarmee alles in huis om zowel in de campagne als in de gemeenteraad een herkenbaar en aansprekend PvdA gezicht te zijn

5. Ilse Raaijmakers
Een echte sociaaldemocraat. Inhoudelijk sterk. Ze heeft bewezen de vaardigheid te hebben om onderwerpen op de agenda van de raad te krijgen en mensen uit de stad hier aan te verbinden, coalities in de raad te bouwen en zo ook vanuit oppositie meerderheden te organiseren binnen de raad voor haar voorstellen. Ilse heeft oog voor een ander en wil je er in een team graag bij hebben.

6. Titus Stam
Een jonge, bevlogen kandidaat met een sterk rood hart. Met zijn gedrevenheid, groot netwerk onder jongeren en ervaring als bestuurslid bij roeivereniging ORCA heeft hij alles in huis om jongeren aan te spreken. Zijn vermogen tot onderhandelen en verbinden komen goed van pas in de raad.

7. Simon Timmerman
Bevlogen kandidaat met een sterk en onderscheidend profiel. Een ervaren spreker die met zijn enthousiasme mensen weet te mobiliseren. Simon is een teamplayer die ook niet bang is om een kritisch geluid te laten horen. Ook is hij, als oud-voorzitter van COC Midden-Nederland en jongerenorganisatie PANN, een zeer betrokken en bekend onderdeel van de LHBTI-gemeenschap in Utrecht en daarbuiten.

8. Hester Assen
Een zeer gemotiveerde kandidaat met een grote maatschappelijke betrokkenheid. Iemand met heel veel ervaring in de PvdA die in de raad heeft laten zien een groot hart te hebben voor onderwijs en cultuur. Weet zich kundig te bewegen door de stad en maakt makkelijk contact met bewoners van alle gezindten en durft zonder meer haar mening te verkondigen.

9. Bart van den Berg
Bart is een enthousiaste kandidaat met een strategische blik. Met zijn ervaring als onderzoeksjournalist weet hij welke problemen er in onze stad spelen en hoe je die op de politieke agenda krijgt en inzichtelijk maakt voor een breed publiek.  Hij is nieuwsgierig, werkt gedegen en is een sterke teamspeler.

10. Roos van Tongerloo
Bevlogen actievoerder en wereldverbeteraar. Roos is een inspirerende kandidaat, nieuwsgierig naar de mogelijkheden die er zijn en is in staat om met taal een boodschap over te brengen die een andere kant van het verhaal weergeeft. Ze bezit de vaardigheden om uit te zoeken wat er -precies- speelt. Daarnaast is Roos goed thuis in het onderwerp klimaat en duurzaamheid.

11. Kristina van der Molen
Een enthousiast en bevlogen kandidaat, met een groot PvdA hart. Ze wil voorop gaan in de strijd tegen armoede en voor kansengelijkheid. Kristina heeft veel passie voor alles wat met politiek te maken heeft en heeft met haar jonge leeftijd al landelijk ervaring opgedaan binnen de PvdA. Ze wil aan de slag met de stad en is al begonnen in Kanaleneiland, waar ze een breed netwerk heeft.

12. Jessica van Lokven
Jessica is een ervaringsdeskundige op gebied van armoede en schulden. Ze kan de leefwereld van echte mensen inbrengen in de systeemwereld van het beleid. We zijn blij met Jessica op de lijst omdat ze, als gemotiveerde sociaal democraat, in staat is mensen die het moeilijk hebben om mee te doen een stem in de Utrechtse politiek te geven.

13. Roos Hofstra
Roos is een leergierige kandidaat met een groot potentieel. Met haar ervaring bij de Jonge Socialisten is zij voor haar leeftijd al relatief lang betrokken bij de PvdA. Roos is een empathische kandidaat die bij haar punt blijft zonder de verbinding te verliezen met de ander.

14. Lau Bosse
Een bevlogen kandidaat die zeer gemotiveerd is om zich in te zetten voor de leefbaarheid in een groeiend Utrecht. Lau heeft als commissielid een netwerk opgebouwd in de Utrechtse sport- en verenigingswereld. Hij is een jonge hond, deskundig en met humor en zelfspot.

15. Thijs de Bekker
Thijs is zeer gemotiveerd om zich actief in te zetten voor de PvdA Utrecht. Vanuit een sterke persoonlijke drive weet hij de aandacht te vestigen op de thema’s die voor de PvdA van belang zijn. Echte ‘campaigner’ die er vol voor gaat in de gemeenteraadscampagne.

16. Mirjam van Leussen
Als adviseur in de Tweede Kamer en bij het FNV deskundig op voor de sociaaldemocratie belangrijke onderwerpen. Mirjam is sterk gemotiveerd om te strijden voor haar ideaal: Utrecht een stad waar iedereen gelijk is, ongeacht wat je achtergrond is of waar je wieg heeft gestaan.

17. Patrick Schmiermann
Patrick is een actieve JS-er die houdt van het debat. Hij heeft een brede interesse die hij kan verbinden aan “gelijke kansen voor iedereen”. Een analytisch sterke kandidaat met potentie om in de toekomst een goed raadslid te zijn die coalities bouwt tussen de stad en het stadhuis.

18. Ingrid Nieboer
Een spontane en veelzijdige kandidaat. Generalist, weet van veel voldoende en kan dus voor van alles worden ingezet. Benaderbaar. Vanuit haar ervaring als bestuursadviseur kan ze wat ze hoort goed vertalen naar de gemeente of bestuur.

19. Luuk Pepers
Luuk is een enthousiaste kandidaat die actief in de campagne wil meedoen. Het werken aan kansengelijkheid voor iedereen is voor hem een belangrijke motivatie om zich actief voor de PvdA in te willen zetten. Met zijn enthousiasme en inzet kan hij een belangrijke rol gaan spelen in de komende campagne.

20. Joachim Cornielje
Joachim is van jongs af aan lid van de PvdA. Een betrokken kandidaat die het als zijn missie ziet om het geluid van de PvdA luider te laten klinken onder jongeren. Hij wil graag iets betekenen voor minderheden in de stad Utrecht en is een actiegerichte aanpakker.

21. Thalia Boekhoudt
Een Utrechtse sociaaldemocraat opgegroeid in Hoograven. Sterk gemotiveerd om verschillen in de stad te overbruggen. Als actieve PvdA is ze een ambassadeur voor het aanpakken van discriminatie en een waardevolle bijdrage aan onze lijst.

22. Yannick Methorst
Yannick is een strategisch denker en vakman die excelleert in beleidsvraagstukken. Hij heeft de potentie zich de komende vier jaar breder politiek te ontwikkelen. We hebben hem ook graag op de lijst omdat Yannick een plezierige ambassadeur van de PvdA Utrecht is.

23. Eefje van den Akker
Deze jonge en bevlogen kandidaat gebruikt de kracht van verhalen om jonge mensen aan te spreken. Met haar ervaring op het gebied van communicatie en media weet ze hoe ze een boodschap over kan brengen: duidelijk én zichtbaar. Haar ervaring als fractiemedewerker komt hierbij goed van pas.

24. Nanne Nauta
Nanne is een betrouwbare dossiervreter met een groot rood hart. Hij heeft veel ervaring met campagne voeren voor de PvdA en weet met zijn eerlijke en rustige houding veel mensen te raken.

25. Sturla Spans
Sturla is nog steeds actief als advocaat en wil zich daarnaast actief inzetten voor de PvdA. Heeft een achtergrond als bestuurder bij diverse bewonersinitiatieven. ‘Iedereen een menswaardig bestaan’ is voor hem het uitgangspunt waarom hij zich heeft aangesloten bij de PvdA.

De conceptlijst wordt besproken op het afdelingscongres van 30 oktober aanstaande en vastgesteld door jullie, de leden.
Voor het afdelingscongres wordt de conceptlijst aangevuld met lijstduwers.

Waar ben je naar op zoek?