4 maart 2019

Partijgenoot en Overvechter Nelleke Wuurman overleden

Afgelopen week is geliefd partijgenoot en Overvechter Nelleke Wuurman overleden.

“Ongelooflijk triest. Nelleke was een onvermoeibaar betrokken bewoner van Overvecht en een geliefde partijgenoot. Prachtig hoe zij zich al die jaren met hart en ziel heeft ingezet voor haar wijk. Ze zal in Overvecht en binnen de partij zeer gemist worden.” zo geeft fractievoorzitter Rick van der Zweth aan.

Oud-raadslid en tevens inwoner van Overvecht, Bouchra Dibi, kende Nelleke goed:
“Terwijl ik in Oekraïne ben kreeg ik een appje dat Nelleke Wuurman overleden was. Dat kwam hard aan. Op een of andere manier was dit raar: Ik weet nog dat ik dacht: “Nelleke is er niet meer…? Dat kan niet, dit klopt vast niet” Dat ik deze gedachte had is niet raar want Nelleke en Overvecht zijn 1. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Nelleke was een zeer sociaal mens, een strijdster, die opkwam voor onze wijk Overvecht. Als het om onze wijk ging was ze er altijd en dat liet ze horen: “ik ben het daar niet mee eens” zei ze vaak. Ik leerde Nelleke kennen toen ik nog opbouwwerker was in Overvecht, jaren geleden. Het eerste wat mij opviel bij haar was haar sterke uitstraling. Zodra ze begon te praten wist iedereen meteen dat zij wist waar ze het over had en dat je zeker een weerwoord kreeg als het niet klopte wat je zei of als zij het oneens was. De rode draad in al haar doen en laten voor Overvecht was dat ze slecht tegen onrecht kon en altijd probeerde om zaken op te lossen. Er is geen onderwerp waar zij zich niet mee bezig heeft gehouden: het zandpad,jongerenoverlast, sloop van woningen, integratie, opvang asielzoekers etc. Als oud leerkracht had onderwijs haar speciale aandacht: kwaliteit van onderwijs moest goed zijn zei ze altijd.
Nelleke vond het ook altijd belangrijk dat niet alleen de problemen werden benoemd over Overvecht, maar ook dat er veel positieve dingen in Overvecht gebeuren.
Naast haar inzet voor Overvecht was ze ontzettend blij met haar 2 katten Thijs en Rosa. Regelmatig schreef ze over hen op Facebook. Hartverwarmend was dat.

Lieve Nelleke, zowel voor mij als, de bewoners en de PvdA was je een groot voorbeeld.
Ik weet zeker dat heel veel mensen deze strijdster gaan missen. Rust zacht lieve Nelleke.”