8 februari 2016

PvdA in de buurt Zuilen: onveiligheid zorgpunt

De PvdA Utrecht hield onlangs de maandelijkse buurtenquete ‘PvdA in de buurt’. Deze keer in Zuilen. Vrijwilligers en gemeenteraadsleden Marleen Haage, Gadiza Bouazani en ikzelf gingen de deuren langs om aan bewoners te vragen wat er goed gaat in hun buurt, wat niet en of ze nog wat wilden meegeven voor de gemeenteraadsfractie. Daarnaast deelden we wenskaarten uit waarop bewoners hun wensen voor het nieuwe landelijke verkiezingsprogramma konden schrijven.

Een deel van de PvdA’ers trok de De Lessepbuurt in, een van de oude arbeidersbuurten in Zuilen. Een ander deel, onder wie ikzelf, ging op bezoek bij de nieuwbouwwoningen in de Huis te Zuylenlaan en rondom het Nifterlakeplantsoen. In beide buurten waren de bewoners met wie we gesproken hebben over het algemeen tevreden over hun directe woonomgeving. Veel voorzieningen en een prettig contact met buren werd veel genoemd. Zuilen is een buurt die in beweging is en waar veel gebeurt.

De ondervraagden waren behoorlijk eensgezind over het minpunt in de buurt: onveiligheid. Dit uit zich bijvoorbeeld in woning- en auto-inbraken, ingrijpende gebeurtenissen voor mensen die erdoor getroffen worden. Maar ook signalen van mensen die ’s avonds in bepaalde delen van de wijk niet graag meer de straat op gaan. Deze geluiden over onveiligheid zijn helaas niet nieuw en zeer hardnekkig. Mijn collega Marleen Haage gaat hiermee aan de slag, onder andere door de kijken of de wijkveiligheidsoverleggen met de burgemeester waar nodig weer nieuw leven moeten worden ingeblazen.

De bewoners van de nieuwbouwwoningen aan de Huis te Zuylenlaan zijn enthousiast over een buurtinitiatief om het groen langs het water in het Nifterlakeplantsoen wat leuker in te richten. Bewoners in de De Lessepbuurt wezen nogal eens naar het verkeer als zorgpunt, bijvoorbeeld op de kruising De Lessepstraat-Prins Bernhardlaan. En daar kan ik dan als medewijkbewoner en woordvoerder verkeer weer wat mee, bijvoorbeeld in het kader van het actieplan verkeersveiligheid.

Zijn wij niet bij u aan de deur geweest en wilt u toch wat aan ons kwijt? Meld het dan via [email protected].

 

Voor vragen kunt u contact met mij opnemen via [email protected] of 06-38604652

Volg me op twitter: @PostRuben