5 oktober 2022

PvdA Utrecht staat stil bij de Dag van de Leraar

Vandaag is het de Dag van de Leraar. Een moment dat we als PvdA Utrecht graag aangrijpen om jullie een klein symbolisch bedankje te brengen. Dank jullie wel dat jullie je elke dag weer inspannen om leerlingen in het speciaal onderwijs goed onderwijs te bieden, zodat zij hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. Eerdere jaren deden we dit in het basisonderwijs, dit jaar specifiek in het gespecialiseerd onderwijs.

Naast het uitspreken van waardering willen we ook jullie werk ondersteunen. Anders dan soms gedacht wordt heeft de gemeente hiervoor best een aantal mogelijkheden.  Momenteel zijn we bezig met leerlingenvervoer en problemen rondom personeelstekorten in het onderwijs in het algemeen en gespecialiseerd onderwijs in het bijzonder. Als onderwijswoordvoerder heeft raadslid Hester Assen ervaring in het basisonderwijs en zij wordt van input voorzien door een breed samengestelde onderwijscommissie. Toch zien we deze kennis graag aangevuld met jullie ervaringen.

Over deze onderwerpen horen we dan ook graag van jullie hoe dit in de praktijk in Utrecht werkt. Wat jij nodig hebt, als onderwijsassistent, vakdocent, leerkracht, directeur, IB’er of zij-instromer. Datgene wat jij nodig hebt om je werk goed te kunnen doen. Wat kan er beter en wat kan de gemeente daaraan doen?
Specifiek horen we heel graag jullie mening over:

  1. Leerlingenvervoer; wat zijn jullie ervaringen en welke eventuele verbeteringen zouden jullie gerealiseerd zien? Hierover organiseren we als PvdA met andere partijen een raadsinformatiebijeenkomst op het stadhuis op dinsdagavond 1 november waarvoor we je van harte uitnodigen.
  2. Personeelstekort; in welke mate speelt dat op jullie school? Hoe gaan jullie hier mee om, welke gevolgen heeft het voor personeel en leerlingen? Wat zou er nog moeten gebeuren en kan de gemeente daar een rol in spelen? Leidt dit (soms) al tot een kortere lesdag of -week?
  3. Andere punten die jullie onder de aandacht willen brengen.

Wanneer het landelijk beleid betreft horen we het ook graag, want al die input geven we door aan Habtamu de Hoop, het kamerlid dat vanuit de Tweede Kamerfractie het woord voert over onderwijs.

Om jullie input op te halen hebben we een aantal kaarten achtergelaten in de lerarenkamer om in te vullen die we graag later ophalen. Je mag ook een foto van de ingevulde kaarten appen naar Hester Assen via 06-50999755 of je ervaring delen via de mail met [email protected] Als je meer info wilt over de raadsinformatiebijeenkomst kan dat ook via dit adres.

Als jullie het fijn vinden dat we langskomen om over bovenstaande door te praten, maken we daar graag een afspraak voor.