Nomineer een Supervrouw van de Wijk

7 maart 2018

Je hebt ze vast wel eens ontmoet. Vrouwen die naast een baan, een druk sociaal leven, zorg voor (klein)kinderen en/of hobby’s, óók nog tijd vinden zich in te zetten voor de wijk. Eenzame ouderen bezoeken, netwerken met ZZP’ers, het organiseren van huiswerkles. Ze doen het belangeloos. Supervrouwen, noemen wij ze. Ze zijn super belangrijk voor Utrecht. Daarom willen wij ze in het zonnetje zetten.

Wie is jouw Supervrouw van de Wijk? Nomineer via dit formulier of stuur een mail naar [email protected]. Vermeld daarin waarom deze vrouw volgens jou de Supervrouw van de wijk is.

Er zijn een paar spelregels:

  • Jouw Supervrouw woont in de gemeente Utrecht
  • Jouw Supervrouw zet zich belangeloos in voor één (of meer) van onze tien Utrechtse wijken
  • Je hebt een concreet voorbeeld waaruit blijkt dat het een echte Supervrouw van de wijk is

Tot en met 31 maart kan je jouw Supervrouw van de wijk voordragen. Maandag 7 april maken we bekend welke 5 Supervrouwen het meest zijn voorgedragen.

Lilianne Ploumen
Daarmee houdt het niet op. We willen van deze vrouwen leren: wat motiveert hen om zich voor de wijk in te zetten? Lopen ze daarbij tegen drempels aan en welke zijn dat? En hoe kunnen we deze Supervrouwen ondersteunen? Oud-minister Lilianne Ploumen gaat daarover graag met deze Supervrouwen in gesprek en ontvangt deze Utrechtse toppers in de Tweede Kamer.