25 november 2014

Teleurstellende antwoorden college over toekomst ZiZo

PvdA-raadsleden Ruben Post en Gadiza Bouazani zijn erg teleurgesteld over de antwoorden van het college op hun schriftelijke vragen over de toekomst van lunchroom/cadeauwinkel ZiZo aan de Oudegracht. Deze zaak, waar ongeveer dertig mensen met een verstandelijke beperking werken, in een mooie, publieke ruimte werken, wordt met sluiting bedreigd wegens geldgebrek. Het college antwoordt dat het niet van plan is hier iets aan te doen, omdat het volledig een verantwoordelijkheid is van zorginstelling Reinaerde, die eigenaar is van ZiZo.

Ruben Post: ‘Erg jammer dat het college zich zo formalistisch opstelt. Je verwacht van een stadsbestuur toch een actievere houding, nu allerlei zorgtaken een verantwoordelijkheid worden van de gemeente. We zijn ook benieuwd wat deze houding betekent voor andere instellingen met dagbesteding. Het college zegt dat het niet extra bezuinigt, maar geeft wel toe dat het budget in totaal met 35% wordt gekort. Hoe kan dat?’

De PvdA gaat met medewerkers en bezoekers van ZiZo in conclaaf om te kijken of ZiZo nog gered kan worden. Trouwe bezoekers van ZiZo hebben het initiatief genomen voor een petitie, die al door ongeveer 1250 mensen is getekend. Ook zal de PvdA de beantwoording van de vragen agenderen voor bespreking in de raadscommissie.

Bijlage: beantwoording SV SV 2014, nr 114

Voor meer informatie: Ruben Post (06-38604652) of Gadiza Bouazani (06-12392015)