Vacature: fractieondersteuner

3 augustus 2018

Interesse in de politiek? De gemeenteraadsfractie van de PvdA biedt een unieke kans voor mensen die zich willen ontwikkelen in de politiek. Wij zijn op zoek naar:

Fractieondersteuner

Inhoudelijke fractieondersteuner tegen een vrijwilligersvergoeding.

De fractieondersteuner verleent inhoudelijk ondersteuning op een portefeuilleonderdeel in de raadscommissie Mens & Samenleving of Stad & Ruimte. Je bent raadscommissielid- en woordvoerder en bent verantwoordelijk voor je ‘eigen’ politieke portefeuilles.

Dit houdt in dat je namens de PvdA-fractie het woord voert in de raadscommissie en de raadsinformatieabijeenkomsten (RIB), de inhoudelijke voorbereiding – in afstemming met het verantwoordelijk raadslid en de fractie – hiervoor verzorgt, werkbezoeken en politieke acties initieert en aflegt, inbreng bij de fractievergadering op maandagavond hebt en overige zaken (zoals online communicatie) voor je rekening neemt.

In overleg stemmen we af welke portefeuille(s) het beste bij jou past. De functie vergt gemiddeld 25 uur per maand en wordt vergoed met een vrijwilligersvergoeding van € 400,- per kwartaal. Daarnaast is actieve begeleiding t.b.v. jouw ontwikkeling en ontplooiing voor ons belangrijk. Zo stemmen we eventuele training en opleiding met jouw wensen af.

De fractie is een oppositiepartij in Utrecht en bestaat uit 3 raadsleden, 3 fractieondersteuners, 2 fractiemedewerkers en enkele actieve partijgenoten. Een overzichtelijke groep gedreven mensen waarin sfeer, plezier en idealen met elkaar hand in hand gaan. Gezien de recente verkiezingen wordt er meegewogen of je op de lijst hebt gestaan of op andere wijze actief bent geweest.

Wat verwachten wij van jou?

  • Je kunt zelfstandig werken en hebt een proactieve werkhouding
  • Je hebt interesse in en gevoel voor politieke processen
  • Je hebt aantoonbare affiniteit met de (beginselen van de) PvdA en met de gemeentepolitiek en bent lid van onze vereniging
  • Je bent flexibel en bereid om op onregelmatige uren te werken
  • Je bent in staat snel complexe beleidsvraagstukken eigen en politiek te maken
  • Je vindt het leuk om bijeenkomsten met bewoners en politieke acties te organiseren
  • Je hebt goede organisatorische en coördinerende kwaliteiten. Je hebt aantoonbare schrijfvaardigheid voor het maken van bijvoorbeeld persberichten, websiteteksten en schriftelijke vragen
  • Je stelt je collegiaal op als teamspeler binnen de fractie

Wat kun je van ons verwachten?

  • Een afwisselende politieke leerwerkplek in het Utrechtse politieke speelveld
  • Ondersteuning en begeleiding van een raadslid
  • Scholing waar nodig
  • Functioneringsgesprekken t.b.v. persoonlijke ontwikkeling

Deze oproep wordt verspreid via de online kanalen van de afdeling PvdA Utrecht. Als je interesse hebt, neem contact op met de fractie via [email protected]. Reageren kan tot 2 september. Vervolggesprekken vinden op dinsdag 4 en woensdag 5 september plaats.

Voor meer informatie over de vacature kun je terecht bij onze fractievoorzitter Rick van der Zweth (06-22099966)