12 september 2019

Willem Heesen neemt afscheid van bestuur: een persoonlijk bericht

Sinds april ben ik vader geworden van Amélie en vanaf mei ben ik commissielid bij de PvdA in het waterschap. Daarbij ben ik nu 2,5 jaar bestuurslid  en zijn er nog vele andere voor mij belangrijke dingen des levens waaraan ik tijd wil besteden. Bij de herbenoeming afgelopen maart voor een nieuwe termijn van twee jaar in het bestuur dacht ik nog: dat kan allemaal vast naast elkaar. Maar de combinatie van al het hiervoor genoemde, en het belangrijke feit dat ik Amélie graag wakker zie, vragen om een herprioritering. Daarom heb ik besloten om het bestuur op te geven.

Dit was gevoelsmatig geen makkelijke beslissing. Ik vind het werk dat wij als afdeling doen, dat de fractie doet, ontzettend belangrijk! Er is zo ontzettend veel actueel dat om een sociaal democratische benadering vraagt. Dat om meer ‘omzien naar elkaar’ vraagt. De nadruk op de ‘b.v. IK die ik misschien wel te vaak zie, maakt dit veel belangrijker. Ik vind dat wij als bestuur pro-actief bezig zijn. Dat de fractie veel goeie punten binnenhaalt en agendeert. Er zit weer veel energie in de hele club. En dat is mooi om te zien. Er zit dan ook een knoop in mijn maag met het schrijven van dit mailtje.

Het was een soms lastige, maar vooral leuke en leerzame tijd! De energie zit er weer goed in, ogen op de toekomst! Ik heb heel veel betrokken Utrechters leren kennen. Dank daarvoor! Via het Waterschap en de PvdA fractie daar blijf ik betrokken, maar zeker ook via andere activiteiten en campagnes! Zeker tot weerziens