Secretaris

Nienke Schuitemaker

Nienke Schuitemaker

Over Nienke Schuitemaker

secretaris@pvdautrecht.nl

Toen ik klein was, snapte ik nooit zo goed waarom mijn opa me ‘een bevoorrecht kind’ noemde. Hij zei het namelijk ook als ik mijn rapport aan hem kwam laten zien en die cijfers had ik toch zeker zelf gehaald?

Inmiddels begrijp ik wat mijn opa bedoelde. Ik ben een witte, heteroseksuele cisvrouw, gezond van lijf en leden, doe leuk werk en woon prettig. Ik groeide op in een veilig, welgesteld gezin, met muziekles en kampeervakanties. Mijn opa had gelijk: ik ben een bevoorrecht kind. Ik heb praktisch de loterij gewonnen.

Hoeveel het uitmaakt waar je opgroeit, op welke school je zit en hoe je netwerk in elkaar zit, zag ik dagelijks toen ik na mijn studie Geschiedenis als docent werkte in de Haagse Schilderswijk. Mijn leerlingen kregen niet eens een fractie van de kansen die ik had, alleen al omdat hun ouderlijk huis ergens anders stond dan het mijne.

Deze oneerlijke verdeling van mogelijkheden in wat je met je leven kunt doen heeft mijn keuze voor de PvdA bepaald. Actief binnen de partij ben ik sinds 2012, in 2014 was ik canvascoördinator in Utrecht tijdens de campagnes voor de gemeenteraadsverkiezingen en het Europees Parlement en sinds maart 2016 ben ik bestuurslid van de afdeling Utrecht.

Binnen het bestuur houd ik me bezig met onze communicatie, wat mooi aansluit op mijn werk als communicatieadviseur bij ProDemos in Den Haag. Ik geloof dat de PvdA er als politieke partij voor iedereen is, maar dat de vereniging er vooral ook voor de leden moet zijn. Daarom zet ik me in voor een actieve afdeling waar onze leden het naar hun zin hebben en zich kunnen ontwikkelen. Heb je een leuk idee dat daaraan kan bijdragen? Laat het me weten!