Fractievoorzitter

Ruben Post

Cultuur, Werk en Inkomen, Verkeer en Mobiliteit | Wijk: Utrecht Oost

“Ik heb veel zin weer aan de slag te gaan, zoals ik dat de afgelopen vier jaar ook met veel plezier heb gedaan. Onze idealen proberen te realiseren in je eigen stad, wat is er mooier dan dat?

Ik ben 38 jaar en samen met mijn vrouw woon ik met veel plezier in Zuilen. In het dagelijks leven werk ik bij het ministerie van Economische Zaken. Voordat ik in 2010 gemeenteraadslid werd, was ik al op verschillende manieren actief in de PvdA. De afgelopen vier jaar was ik in de raad onder andere woordvoerder verkeer en fractievoorzitter. Ik ga me dit keer bezighouden met de onderwerpen werk en inkomen, verkeer en cultuur. Ook ben ik contactpersoon voor de wijk Oost in de fractie. Het is natuurlijk anders dan in de vorige periode, met een kleinere fractie en in de oppositie, maar de opdracht blijft hetzelfde: vanuit onze sociaal-democratische idealen resultaten bereiken voor de Utrechters.

De komende jaren wil ik veel energie zetten op het onderwerp werk en inkomen. Zorgen voor werk voor zoveel mogelijk Utrechters, met extra aandacht voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Bij het verkeersbeleid wil ik doorgaan met mijn inzet van de afgelopen jaren, waarbij leefbaarheid, gezondheid en bereikbaarheid de trefwoorden zijn. We moeten nog veel doen om onze lucht schoner te maken en ik ben ervan overtuigd dat dit kan zonder dat dit ten koste gaat van bereikbaarheid. Dat vergt wel scherpe keuzes gericht op het stimuleren van fiets, OV en schoon vervoer. Tenslotte wil ik ervoor zorgen dat het culturele klimaat in onze stad wordt gekoesterd en versterkt.

Er is dus veel te doen. Ik ben zeer gemotiveerd hier de komende vier jaar samen met PvdA-leden en –stemmers en andere Utrechters keihard aan te werken.”