Doe Mee

Doe je met ons mee? We kunnen #NietZonderJou!

Sluit je aan

Een eerlijker Utrecht: niet zonder jou! Als PvdA strijden we elke dag voor een socialere en eerlijkere stad. En ook jij kan het verschilmaken!Utrecht staat onder druk staat door toenemende ongelijkheid. Steeds meer wordt de stad alleen maar een plek voor mensen die het al gemaakt hebben. Wij laten dat niet gebeuren.

Daarom strijdt de PvdA tegen ongelijkheid en voor gelijke kansen. Voor goed onderwijs, een betaalbare woning en een duurzame toekomst voor onze kinderen.

Of je nu lid bent of niet, op grote of kleine schaal actief wil zijn, liever op straat of online campagne voert, een ervaren campaigner bent of voor het eerst in actie komt: Jij kan het verschil maken!

Ja, ik wil mij inzetten

Wil jij bijdragen aan deze strijd? Doe mee in onze vereniging.De mogelijkheden zijn eindeloos.

Eenmalig
Ik wil eenmalig helpen met flyeren op straat, langs de deuren gaan, het liken en delen van berichten op social media of het bezoeken van een ALV.

Af en toe
Ik bezoek een gezellige of inhoudelijke activiteit, sluit aan bij een werkgroep of team, wordt wijkvertegenwoordiger van mijn wijk worden tijdens de campagnes.

Regelmatig
Ik volg de fractie of denk mee, help zoeken naar nieuw talent of neem zitting in het bestuur.

Onderdeel van een team of werkgroep

Er zijn veel verschillende teams en werkgroepen binnen onze afdeling. Deze teams en werkgroepen zijn op te delen in drie groepen: leden en activiteiten, gericht op het activeren en bereiken van leden en het organiseren van ontspannende en educatieve activiteiten. Inhoudelijke ondersteuning, werkgroepen die gericht zijn op de ondersteuning van de fractie en het ombudsteam. En campagne en acties, gericht op het creëren, delen en mogelijk maken van campagne activiteiten.

 

Leden en activiteiten

Activiteitencommissie educatief

Heb jij organisatorisch talent? Zet jij graag de juiste sprekers bij elkaar? Meld je dan aan voor de Activiteitencommissie Educatief (ACE)!

 De ACE richt zich op het organiseren van activiteiten met een inhoudelijk karakter zoals de Rode Cafés, de leergangen en een buitenlandtrip. De commissie zet zich in om te zorgen dat we met elkaar in gesprek kunnen gaan over de belangrijke onderwerpen en dat er mogelijkheid is tot (persoonlijke) ontwikkeling. Geregeld trekken we samen met de ACO op bij het organiseren van activiteiten.

Wat verwachten we?

 • Je vindt het leuk om boeiende activiteiten met inhoudelijk karakter tot stand te laten komen
 • Je bent goed in organiseren en plannen
 • Je bent aanwezig bij de maandelijkse vergaderingen 

Heb jij zin en tijd om aan de slag te gaan in deze commissie? Meld je dan aan bij de coördinator van het bestuur, David Koole, via [email protected]. Lijkt het je leuk om voorzitter van de commissie te worden, geef dat dan expliciet aan.

Activiteitencommissie ontspannend

Vind jij gezelligheid in de PvdA Utrecht belangrijk? Word jij enthousiast van het organiseren van activiteiten? ‘Kom dan in onze activiteitencommissie ontspannend’. 

Sinds kort hebben we als PvdA Utrecht een activiteitencommissie ontspannend die – zoals de naam al zegt – leuke, gezellige en ontspannende activiteiten gaat organiseren voor de afdeling. Denk aan de maandelijkse borrel, de zomerbarbecue, de nieuwjaarsborrel en een buitenlandtripje samen met de activiteitencommissie educatief. 

Wat verwachten we?

 • Je vindt het belangrijk dat de PvdA Utrecht óók een gezelligheidsvereniging is
 • Je bent goed in organiseren en plannen
 • Je bent aanwezig bij de maandelijkse vergaderingen

Heb jij zin en tijd om aan de slag te gaan in deze commissie? Meld je dan aan bij de coordinator van het bestuur, Jacolien Krooneman, via [email protected]. Lijkt het je leuk om voorzitter van de commissie te worden, geef dat dan expliciet aan.

Scouting commissie

De Scouting Commissie van de PvdA Utrecht gaat actief op zoek naar sociaaldemocratisch talent in de stad. Dat doen wij met extra aandacht voor het belang van diversiteit en inclusie zodat de vertegenwoordigers van de vereniging een afspiegeling vormen van onze partij en onze stad. 

Wat zoeken we?

 • Je hebt een groot netwerk in Utrecht;
 • Je bent enthousiast en assertief in het benaderen van mensen;
 • Affiniteit met diversiteit en inclusie zijn een pré.

Heb jij zin en tijd om aan de slag te gaan in dit team? Meld je dan aan via [email protected].

Inhoudelijke ondersteuning

Werkgroep

Heb jij interesse om onze fractie te ondersteunen op één of meerdere onderwerpen? Meld je dan aan voor een van onze werkgroepen!

Een werkgroep levert inhoudelijke ondersteuning aan de fractie en geeft gevraagd en ongevraagd advies ten aanzien van het onderwerp van de werkgroep. Een werkgroep ondersteunt de PvdA-raadsleden met portefeuilles op een onderwerp. Dit gebeurt onder andere door contact te onderhouden met maatschappelijke instellingen werkzaam op dit gebied, door inhoudelijke input te leveren aan raadsleden en door lokale ontwikkelingen te volgen en in kaart te brengen. 

Wat verwachten we van je?

 • Interesse in het thema van de werkgroep waarvoor je je aanmeld.
 • Je vindt het leuk om  je te verdiepen in (ingewikkelde) dossiers en deze duidelijk uiteen te zetten.
 • Je vindt het leuk om de actuele ontwikkelingen op deze portefeuille te volgen en dit te vertalen in input voor onze raadsleden of voor acties.

Tijdsinvestering: 1x per maand vergaderen (1 avond). Gemiddeld 1 uur per week. Heb jij zin en tijd om aan de slag te gaan in een werkgroep? Meld je dan aan via [email protected]. Helaas is het niet mogelijk om je aan te melden voor de werkgroep Werk & Inkomen.

Ombudsteam

Maak jij je zorgen over de effecten regeldruk op normale mensen? Zie jij dik pak bureaucratie niet als een probleem maar als een uitdaging? Kortom, ben jij een dossiervreter met een rood hart? Dan zoeken wij jou voor het PvdA Utrecht Ombudsteam.

Door de steeds complexere samenleving komen burgers sneller in de knel. Vaak is er een uitkomst, maar kennen mensen niet al hun rechten of mogelijkheden. Het Ombudsteam helpt Utrechters die verstrikt zijn geraakt in een financieel, juridisch of andersoortig probleem en probeert hen naar een oplossing te gidsen. Je gaat het probleem zelf vaak niet oplossen, maar je verdiept je in het probleem en zorgt dat juiste instanties of hulpverleners worden bereikt. 

Wat verwachten we?

 • Je kent de weg in bureaucratische dossiers;
 • Je kan complexe materie duidelijk uiteenzetten;
 • Je bent assertief en pakt zelf zaken op;
 • Je stelt je betrokken en empathisch op naar de mensen die helpt.

Heb jij zin en tijd om aan de slag te gaan in dit team? Meld je dan aan via [email protected].

Campagne en acties

Permanente campagnecommissie

Word jij enthousiast van rozen uitdelen, flyeren en het gesprek aangaan in de wijk? Heb je zin om samen met de fractie acties te bedenken op actuele thema’s? Kom dan in ons permanente campagneteam!

Sinds kort hebben we als PvdA Utrecht een permanent campagneteam dat zich buiten de verkiezingen om bezig gaat houden met campagne voeren. We gaan elke maand een zaterdag de wijk in, onze actiezaterdagen. Samen met de fractie besluiten we over de wijk en het thema en maken we een plan. Daarnaast willen we met het team elk kwartaal een grote actie organiseren. Niks is te gek, als het maar actueel is en bijdraagt aan een Utrecht voor iedereen.

Wat verwachten we?

 • Je bent enthousiast over campagne voeren
 • Je bent zo vaak mogelijk aanwezig bij de actiezaterdagen
 • Je hebt zin om te helpen bij het organiseren van de grote acties
 • Je kan elke maand met het permanente campagneteam vergaderen

Heb jij zin om te helpen om de PvdA Utrecht zichtbaar te laten blijven in de stad? Meld je dan aan bij de coördinator vanuit het bestuur, Roos Hofstra, via [email protected]

Communicatie- en contentteam

Vind jij het leuk om onze ideeën, acties en resultaten te vertalen en te verspreiden? Word dan lid van ons communicatie en contentteam!

Je bent samen verantwoordelijk voor alle communicatie die onze partij aangaat. Dat houdt in:

 • Social media: je maakt social media posts over onze politieke voorstellen, onze campagne of over de actualiteit.
 • Mailings: je schrijft nieuwsbrieven en verstuurt mailings naar onze beweging. Je bent betrokken bij het schrijven van teksten, opmaken van de mail en de verzending.
 • Website: je plaatst nieuwsartikelen en maakt verdiepende pagina’s.

Wie zoeken wij?

 • Je hebt een vlotte pen en vindt het leuk om voor verschillende platforms en doelgroepen teksten te maken.
 • Je bent thuis in de wereld van TikTok, Twitter & Insta, kent nieuwe memes als eerste en weet wat er online speelt.
 • Je hebt ervaring met het opmaken van webpagina’s.
 • Daarnaast is het een pré als je ervaring hebt met het maken van content, social media posts via Canva of het maken en editen van video’s.

Heb jij zin en tijd om aan de slag te gaan in dit team? Meld je dan aan bij de coordinator van het bestuur, Jasper Gruiters, via [email protected].

 

 

Doe mee

In het formulier hieronder kan je je gegevens achterlaten, zodat we contact met je op kunnen nemen. Heb je verdere vragen? Mail naar [email protected].

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.