Commissielid

Romi Leever

Cultuur, Jeugd en Jeugdzorg, Volksgezondheid, Asiel en Integratie, Sekswerk.
Romi Leever

Over Romi Leever

Inzetten voor een Utrecht met verbinding
Utrecht is altijd mijn thuis geweest, in die zin ben ik een “echte Utrechter”. Veel plaatsen hebben een speciaal plekje in mijn hart. Als ik wandel door de straten zijn er overal locaties waar ik een mooie herinnering bij heb. Bij het AZC vlak naast mijn ouderlijk huis heb ik leren fietsen, op het Jaarbeursplein heb ik talloze keren gedemonstreerd, op de Rokade in Zuilen deed ik elke woensdag boodschappen met mijn oma. Zo heeft de stad mij gevormd en dat zal ze blijven doen. Nu probeer ik het om te keren en hoop ik dat ík de stad kan vormen.

Mensen zijn de afgelopen jaren vervreemd geraakt van de politiek, ze voelen zich er niet meer thuis. Verbinding is politiek. Politiek is verbinding. En de stad Utrecht is niet alleen fysieke schoonheid. Utrecht is de bewoners en de bewoners zijn Utrecht. Iedereen moet zich welkom en veilig voelen.
Ik ben opgegroeid in een familie waar niet iedereen het even breed had. Een dubbeltje kon niet zonder na te denken uitgegeven worden. Door mijn ervaring en opvoeding heb ik mijn rechtvaardigheidsgevoel gekregen. De stad moet voor iedereen zijn. Door de steun van mijn gezin en mijn leraren heb ik die kansen gekregen en zo heb ik als eerste Leever de universiteit kunnen halen. Ik zal al deze mensen altijd dankbaar blijven dat ze zo voor mij hebben gestreden. Nu wil ik kunnen strijden voor mensen die dat zelf even niet kunnen.

Kortom: met een hart vol liefde zet ik me in voor onze idealen en deze prachtige stad
Heb je vragen of opmerkingen? Je mag altijd contact met me opnemen op 06-11241822 of [email protected].
Wil je ook actief worden?
Sluit je aan bij de Werkgroepen Cultuur en/of Jeugd&Onderwijs!