Voorzitter

Matthijs Kleij

Mijn naam is Matthijs Kleij en sinds april 2019 ben ik met veel plezier voorzitter van de PvdA Utrecht. We hebben een fantastische club mensen in onze afdeling en samen gaan we laten zien wat wij de Utrechtse inwoners allemaal te bieden hebben! Want Utrecht is misschien al wel de mooiste stad van Nederland, maar wij zijn er als PvdA om ervoor te zorgen dat elke inwoner van onze stad daar van kan genieten. Daar is nog veel winst te behalen, zo lang duizenden kinderen in Utrecht in armoede opgroeien, nog veel meer mensen geen betaalbaar huis kunnen vinden en veel mensen in onzekerheid leven.

Die strijd voeren we samen met de stad, samen met de inwoners die Utrecht maken tot de fijne stad die het is. Je kunt ons vinden in de wijk, tijdens onze eigen activiteiten, online, maar uiteraard ook gezellig in de kroeg.
Heb je ideeën, wil je doorpraten (al dan niet onder het genot van een biertje) of wil je direct meedoen? Bel, app of mail me vooral!

Over mij
Ik ben geboren op oudjaarsdag in 1993. Samen met  mijn ouders en mijn jongere broer ben ik opgegroeid in het groene Oosterbeek (naast Arnhem). Sinds 2017 ben ik werkzaam bij de gemeente Arnhem, momenteel als bestuursadviseur Sport & Gezondheid. Samen met mijn vriend Mart woon ik tegenwoordig in de wijk Nieuw-Engeland.

Actief voor de PvdA
In 2015 werd ik actief voor de PvdA door een jaar stage te lopen bij de Tweede Kamerfractie. Hier hield ik mij bezig met het thema Onderwijs en later met publieksvoorlichting en campagnes. Daarna vond ik het wel eens tijd worden om actief te worden voor de PvdA in Utrecht. Dat was tijdens de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen die helaas met een slecht resultaat eindigden.

Samen met Stijn Jansen heb ik de campagne gecoördineerd voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Veel jonge, nieuwe leden sloten zich aan en er werd met enorm veel energie campagne gevoerd. Het enthousiasme dat daarbij loskwam wil ik de komende jaren als voorzitter benutten om het PvdA-geluid stevig te laten horen in onze stad.