11 mei 2017

Fractievoorzitter Marleen Haage verlaat Utrechtse politiek

Utrecht, 11 mei 2017

Geachte burgemeester Van Zanen, beste Jan,

 

Met deze brief maak ik bekend dat ik op 1 juni afscheid neem van de Utrechtse gemeenteraad. Geen makkelijk maar een weloverwogen besluit.

Twee belangrijke ontwikkelingen in mijn leven brengen mij hiertoe. Per 1 juni a.s. treed ik als senior adviseur parlement en bestuur in dienst bij de nationale politie. Daarnaast ga ik Utrecht verlaten om met mijn partner en zijn zoon samen te gaan wonen in Rotterdam.

Het grote vertrouwen dat de kiezers en leden van de partij aan mij hebben geschonken, maakt dat het geen eenvoudig besluit was. Gelukkig heb ik in Ruben Post als fractievoorzitter en Erwin Derks als beoogd nieuw fractielid ervaren opvolgers gevonden. Zij zullen, samen met de andere fractieleden, net zo gedreven zijn om ervoor te zorgen dat geen Utrechter aan de kant staat. Dat maakt dat ik met een gerust hart en met vertrouwen het stokje overdraag. In mijn nieuwe betrekking zal ik blijven werken aan een sociale en veiligere wijk en wereld. Ik blijf actief lid van de PvdA, ook bij de aanstaande verkiezingen.

Ruim zeven jaar lang heb ik me met veel plezier, energie en toewijding ingezet voor een sterke en sociale stad. Dat was niet altijd makkelijk. Met de fractie heb ik gezocht naar een juist evenwicht tussen fel oppositievoeren wanneer dat nodig was, en constructief samenwerken als we de stad daarmee vooruit konden helpen. De contacten met bewoners heb ik als het meest bijzonder ervaren. Een hoogtepunt is wat mij betreft het instellen van buurtbemiddeling, waardoor nu tientallen vrijwilligers mensen helpen bij burenruzies. Ook ben ik blij met de aanpassingen in de thuiszorg en het agenderen van discriminatie. Mensen die afhankelijk zijn van de overheid zullen blijvend aandacht van de raad nodig hebben.

Veel dank aan eenieder met wie ik de afgelopen jaren heb mogen samenwerken: het fractieteam, collega-raadsleden, het college, de griffie, betrokken ambtenaren en vooral de enorm grote groep Utrechters die zich elke dag inzet om onze stad en het leven van een heleboel stadsgenoten een beetje mooier te maken. Het was een grote eer om namens de PvdA volksvertegenwoordiger te zijn!

Hartelijke groet,

Marleen Haage