5 oktober 2014

Afrikadag 2014

15281403340_e7671d7fd9De Foundation Max van der Stoel organiseert ook dit jaar weer de Afrikadag. Bekijk het programma hier en bestel je kaarten nu!

Op zaterdag 1 november is het weer zover: de Afrikadag 2014! Dé dag voor politiek en maatschappelijk debat over Afrika en internationale samenwerking. Ook dit jaar vindt de jaarlijkse Afrikadag plaats in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam. Onze hoofdgasten zijn deze keer Mo Ibrahim, de Soedanese telecom tycoon die zich inzet voor democratie in Afrika, Joyce Banda, voormalig president van Malawi, Lilianne Ploumen, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, en Fatou Bensouda, hoofdaanklager van het Internationaal Strafhof in Den Haag.

Dit jaar is er speciale aandacht voor het thema “Democratie, Goed Bestuur en Mensenrechten”. Dit thema en vele anderen zullen worden besproken door interessante sprekers uit binnen- en buitenland in meer dan 30 workshops, debatten, lezingen en presentaties. Zo zullen Ugandeze homorechten activist Moses Walusimbi, Nigeriaanse milieuactivist Godwin Ojo, en Ugandeze democratie expert, James Mwirima deelnemen aan verschillende workshops. Agnes Jongerius neemt deel aan een debat over eerlijke arbeid en het TTIP verdrag. Ook is er een rijk gevuld cultuurprogramma, waarin onder andere Wim Brands schrijvers Frank Westerman en Femke van Zeijl zal interviewen. Geniet van twee documentaires van Movies That Matter, het Amnesty International filmfestival, live muziek, dans en nog veel meer. Op onze informatiemarkt staan bijna 50 organisaties – van de African Young Professionals tot Oxfam Novib en kramen waar je handgemaakte Afrikaanse designs kunt kopen. Je kunt speed daten met politici, boeken kopen bij de Atheneum stand, Afrikaans eten en Ethiopische koffie drinken. Ga ook naar het “Democracy in Africa Debate”, waar o.a. Joyce Banda, Mo Ibrahim en Kati Piri aan deelnemen en het woordvoerdersdebat tussen Tweede Kamerleden Roelof van Laar (PvdA), Agnes Mulder (CDA), Eric Smaling (SP) en Ingrid de Caluwé (VVD). Na de afsluitende borrel met muziek in het KIT, sluiten we de dag in stijl af met de afterparty “Africa at Night” in Desmet Studios waar Afrikaans eten en live muziek door hoofdact Ntjam Rosie niet aan mogen ontbreken. Tot op 1 november!

Ga naar www.afrikadag.nl en koop je kaartje!