13 januari 2015

Bescherm studenten beter tegen huisjesmelkers

12 bulent AHet consumentenprogramma Kassa bracht afgelopen zaterdag diverse wantoestanden van de verhuurder Nahuys B.V. in het daglicht. Tijdens de uitzending vertelden ongeveer tachtig gedupeerde studenten wat er allemaal mis is. Van huisvredebreuk tot intimidatie, van niet verhelpen van onderhoudsklachten tot het afsluiten van internet. Studenten die aan de Zamenhofdreef wonen, betalen gemiddeld 120 euro meer dan wettelijk toegestaan is.

Isik: “Deze zaken zijn voor de PvdA onacceptabel en bevestigen onze zorgen, die wij al eerder bij het college hebben aangekaart. Wij willen dat studenten beter worden beschermd tegen malafide huisbazen en ik vraag me af waarom het college niet een sluitende aanpak hanteert om de problemen op te lossen. Ook verwacht de PvdA dat het college voortaan alle beschikbare middelen goed inzet zodat daarmee een einde wordt gemaakt aan de wantoestanden”.

Ondanks diverse gerealiseerde nieuwe studentenwoningen is het tekort aan studentenkamers nog niet volledig opgelost. Door dit tekort aan kamers ontstaan kansen voor malafide verhuurders. Er zijn (kamer-)verhuurders in Utrecht die misbruik maken van de woonsituatie van de studenten. De PvdA zal zich altijd inzetten om dit te voorkomen. Mede op initiatief van de PvdA is in Utrecht het huurteam in het leven geroepen om de studenten te beschermen.

Door meer kamers te realiseren kan het probleem worden verkleind. Daarom zal de PvdA zich blijven inzetten voor het realiseren van extra studentenkamers. Vorige periode heeft de PvdA veel gedaan om dit tekort te verminderen. Het actieplan studentenhuisvesting levert een goede bijdrage om het tekort weg te werken; er wordt op dit moment veel woonruimte gerealiseerd voor de studenten.

De ontwikkelingen van de zaak zullen we goed blijven volgen omdat wij niet willen dat er misbruik wordt gemaakt van de woonsituatie van de studenten.

Bijlage: SV Studentencomplex Zamenhofdreef

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bülent Isik: b.isik@utrecht.nl of 06 48 50 29 89