Door Mohamed Talhaoui op 3 november 2023

Belangrijk: compensatie bij betaald parkeren

Lees hier meer over het plan betaald parkeren en wat wij daarvan vinden.

Gisteren heeft de Utrechtse raad ingestemd met ons initiatief met andere partijen om mensen met lage inkomens te compenseren voor hun parkeervergunning. Als PvdA blijven we inzetten op een eerlijke uitvoering van betaald parkeren. Dit is een belangrijke stap in de goede richting! Lees hier waar we verder op blijven inzetten.

  • We willen dat twee derde van de vergunning voor mensen met een laag inkomen gecompenseerd wordt, en dat dit in elk geval de komende jaren ook zo blijft. 
  • We willen dat betaald parkeren als eerste wordt ingevoerd in de wijken waar veel Utrechters met een hoog inkomen wonen. Dat vinden wij niet meer dan logisch.
  • Betaald parkeren moet alleen op bepaalde tijden gelden. Dus van 6 tot 11, zodat mensen bijvoorbeeld gewoon hun grootouders kunnen blijven bezoeken. Dat betekent ook dat bezoekerskorting heel makkelijk geregeld moet kunnen worden, ook zonder app.
  • De gemeente zorgt ervoor dat iedereen die recht heeft op compensatie, daarvan gebruik maakt.
  • We willen een proef voor gratis openbaar vervoer voor mensen met een laag inkomen.

Op deze manier blijven we ons hard maken voor het nieuwe betaald parkeren op een eerlijke manier. De PvdA blijft goed in de gaten houden hoe dit verloopt. Heb je vragen, klachten of zie je dat iets niet goed gaat? Laat het ons weten.

Mohamed Talhaoui

Mohamed Talhaoui

 

Meer over Mohamed Talhaoui