11 september 2014

Expertmeeting ‘Homo-acceptatie in de sport’

sportOp dinsdag 30 september organiseert PvdA-raadslid Gadiza Bouazani samen met haar collega’s Steven de Vries (GroenLinks) en Willem Buunk (VVD) namens de gemeenteraad een expertmeeting in het teken van de acceptatie van lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders in de sport. In het algemeen gaat het redelijk goed met de homoacceptatie in Nederland, echter het sportdomein blijft ver achter. De expertmeeting heeft als doel, naast het uitwisselen van ervaringen, het formuleren van nieuwe actiepunten en te bepalen voor de Utrechtse raadsleden of, en zo ja hoe, deze conclusies en aanbevelingen het best in nieuw beleid vertaald kunnen worden.

Gadiza Bouazani: “Homo, lesbienne, hetero, biseksueel of transgender in Utrecht hoort iedereen veilig te kunnen sporten. Sport bindt en draagt immers bij aan zelfontwikkeling. Daarom is het zo belangrijk dat iedereen voluit zichzelf kan zijn in de sport. Ik hoop dan ook dat sporters, trainers en deskundigen komen meepraten en ons ideeën geven voor een veilig sportklimaat voor alle Utrechters, ongeacht hun seksuele geaardheid.”

De expertmeeting wordt gehouden op dinsdag 30 september van 14.00 tot 17.00 uur in de raadzaal van het Stadhuis te Utrecht. Iedereen is welkom op de expertmeeting, meldt u wel even aan via de Griffie van de gemeente Utrecht op het emailadres: commissiemensensamenleving.secr@utrecht.nl.

Het volledige programma en een overzicht van de sprekers vindt u hier: Uitnodiging en programma expertmeeting
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gadiza Bouazani (06-12392015)