16 mei 2018

Help jij ook mee de bomen in Amelisweerd te beschermen? Adopteer met ons een boom!

Tegen verbreding A27

Als het aan de overheid ligt wordt de A27 bij Amelisweerd verbreed van tien naar veertien rijbanen. Hierbij moeten ongeveer 800 bomen van het prachtige bos Amelisweerd worden gekapt. Eeuwenoude eiken en beuken gaan tegen de grond. Eekhoorns en boommarters raken hun woonplaats kwijt, het ecosysteem van het bos gaat eraan.

De PvdA Utrecht is hier altijd tegen geweest. Wij steunen daarom graag de campagne ‘Bescherm het bos, adopteer een boom’. Doe jij ook mee? Met informatie over de campagne vind je op: https://www.beschermhetbos.nl/

Adopteer een boom

Vanuit de PvdA Utrecht willen we zoveel mogelijk bomen adopteren, om de campagne te ondersteunen en (hopelijk) de bomen te redden. We doen dit graag gezamenlijk met jullie! Hoe werkt het? Heb je interesse om gezamenlijk met de PvdA Utrecht mee te doen aan deze actie? Stuur dan een email naar [email protected]  met daarin je naam en welke bedrag je wilt doneren. Meedoen kan al vanaf 5 Euro. Je ontvangt vervolgens van ons een bevestigingsmail met het rekeningnummer waarnaar je de donatie kan overmaken. Dit kan tot 30 juni 2018. Na 30 juni inventariseren wij de opbrengst en kiezen we natuurlijk de mooiste bomen uit om te adopteren.

Excursie Amelisweerd

In overleg met het campagneteam gaan we daarnaast graag een keer met alle donateurs op excursie naar Amelisweerd waarbij we onze bomen kunnen bekijken, meer informatie krijgen over de campagne en gezamenlijk op de foto gaan. 

Help mee de verbreding te stoppen en dit prachtige Utrechtse bos te redden!