7 januari 2015

Hét Rode Café ontvangt Jan Schuurman Hess. Hoe sociaal en democratisch zijn we nog?

boekschuurmanhess_F4DEE84A5AECA845C1257D47004F51E9_6 (1)In Café Willem Slok is maandag 12 januari 2015 20.00 uur Jan Schuurman Hess te gast in Hét Rode Café. Jan Schuurman Hess liep twee jaar door Nederland en voerde talloze gesprekken met mensen in alle hoeken en gaten over de staat van het land. Hij schreef het boek „Voettocht naar het hart van het land”, dat veel stof deed opwaaien in de PvdA. Zijn conclusie: veel mensen voelen zich niet meer gehoord en keren zich af. Niet alleen van de PvdA, maar ook van de staat en van de democratie. Toch houdt hij een hartstochtelijk pleidooi om de moed niet te verliezen en geeft hij voorbeelden van hoe het ook kan in Nederland. Het debat over het terugbrengen van waarden in de politiek (en hoe daarnaar te handelen) wordt in de PvdA heftig gevoerd op dit moment. Jan Schuurman Hess wordt hierover en over zijn eigen ideeën ondervraagd in Hét Rode Café. Sven van den Berg, buitengewoon actief in de Utrechtse werkgroep Dynamiek, verzorgt de gesproken column.

Hét Rode Café is een maandelijkse ideeën- en debatavond over actuele onderwerpen. Iedereen is welkom. Er is een interviewer, er is veel ruimte voor de aanwezigen om vragen te stellen, er is een gesproken column en het is een gezellige ontmoetingsplek voor iedereen die ruimte heeft voor debat en opinie.

Jan Schuurman Hess is journalist, toneelschrijver, docent en redacteur. De afgelopen drie jaar heeft hij gebruikt voor de afronding van de Voettocht. Hij staat met dit project in de traditie van wandelaars en sociaaldemocraten als Herman Gorter, Henri Polak en Marinus van der Goes van Naters, die voortdurend de wereld om hen heen bleven verkennen en gebruikten als inspiratiebron voor hun politiek handelen.

Hét Rode Café is een initiatief van PvdA Utrecht en vindt maandelijks plaats rondom actuele lokale en landelijke thema’s.Hét Rode Café vindt plaats in Café Willem Slok, Korte Koestraat 2 in Utrecht. Het Rode Café is op maandag 12 januari en begint om 20:00 uur. Iedereen is van harte welkom, Willem Slok is de hele avond open.