4 maart 2019

Lodewijk Asscher voert actie in Utrecht voor betaalbaar wonen

Onze partijleider, Lodewijk Asscher, ging zaterdag langs bij bewoners van de Veemarktstraat omdat de toekomst van hun buurt zwaar onder druk staat. Sociale huurwoningen rondom de Croeselaan worden  mogelijk gesloopt om  plaats te maken voor een stadspark.

Vechten voor je huis

Bewoners delen hun zorgen met de PvdA. Fractievoorzitter Rick van der Zweth: “Volgens mij is wat hier gebeurt kenmerkend voor Utrecht. We groeien erg snel als stad en alles lijkt daarvoor te moeten wijken. De mensen hier vechten daartegen, die willen blijven. Wij snappen dat. Het zijn betaalbare woningen in een wijk waar de mensen elkaar kennen”.

Asscher: “Wonen is een recht. Het is idioot om dit soort mooie betaalbare woningen te gaan slopen voor een plan waar de bewoners niet op zitten te wachten”.

Debat in de Raad

Donderdag vindt in de commissie Stad en Ruimte een debat plaats over de inrichting van de Croeselaan. Rick van der Zweth: “Wij willen de woningen aan de Croeselaan graag behouden. Er gaan steeds meer stemmen op om deze, monumentale panden, niet te slopen. We gaan ons inzetten voor een alternatief. Maar het gaat spannend worden”.