11 november 2014

Pendelbusjes rondom het station na vragen PvdA

Met ingang van 14 december, het begin van de nieuwe dienstregeling, worden pendelbusjes ingezet om reizigers te vervoeren van de ene naar de andere kant van het Centraal Station. Dit heeft wethouder Van Hooijdonk van verkeer in de gemeenteraad toegezegd na vragen hierover van de PvdA.

Van 1 september 2014 tot 31 december 2015 is de Leidscheveertunnel afgesloten voor busvervoer. Dit betekent dat diverse directe busverbindingen tussen de oostzijde en de westzijde zijn vervallen. Dit betreft bijvoorbeeld lijn 5 van Kanaleneiland naar het centrum. De overstapmogelijkheden bij het station zijn onvoldoende; de afstanden tussen de diverse haltes zijn erg groot. Met name ouderen en andere reizigers die slecht ter been zijn komen hierdoor in de problemen. Hierover zijn veel klachten binnengekomen, onder andere bij het PvdA-ombudsteam en de wijkraad Zuidwest.

De PvdA vindt dat openbaar vervoer voor veel mensen ook een sociale functie heeft. Het is onwenselijk dat mensen de deur niet meer uitkomen als gevolg van (langdurige) omleidingen en werkzaamheden. Raadslid Ruben Post is tevreden over de toezegging van de wethouder: ‘Mooi dat de klachten serieus worden genomen. We zullen in de gaten houden in hoeverre de pendelbusjes een oplossing bieden. Ook is het belangrijk dat deze oplossing goed bekend wordt gemaakt aan betrokkenen. We zullen hier zelf ook aan bijdragen.’

Voor meer informatie: Ruben Post (06-38604652)