10 april 2014

PvdA blijft werk maken van studentenhuisvesting

De gemeenteraad heeft donderdag zonder Stadsbelang raadsbreed ingestemd met het voorstel voor de transformatie van het gemeentekantoor aan de Ravellaan 96 naar 250 studentenwoningen.

De gemeente Utrecht is eigenaar van het kantoorgebouw, dat vanwege de verhuizing van de gemeente naar het nieuwe stadskantoor in oktober van dit jaar leeg komt te staan. Door het pand voor studentenhuisvesting voor tien jaar beschikbaar te stellen, wordt leegstand tegengegaan en tegemoet gekomen aan de grote vraag voor studentenhuisvesting. Er komen 250 tijdelijke studentenkamers en aanvullende functies als kleinschalige horeca en ruimtes voor ZZP’ers.

Na eerdere vastgestelde plannen, zoals voor het oude provinciehuis, gaat het college hiermee voortvarend door met het bestrijden van het tekort aan huisvesting voor starters en studenten. De PvdA steunt dit volledig. PvdA-raadslid Bulent Isik: ‘De PvdA is blij met de daadkrachtige aanpak van wethouder Gilbert Isabella, met deze 250 extra woningen wordt het probleem wederom een stukje kleiner.’
Tijdens de behandeling in de commissie vroeg Bülent Isik specifiek aandacht voor het actief betrekken van bewoners als de belangengroep Welgelegen bij het selecteren van een exploitant. PvdA-wethouder Gilbert Isabella was bereid om de wens van de PvdA over te nemen. Daarnaast vroeg de PvdA ook aandacht voor het toenemende aantal (fiets) verkeersbewegingen. De wethouder zegde toe onderzoek te doen naar een mogelijke fietsroute tussen Welgelegen en het centraal station.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bülent Isik (06-48502989 of b.isik@utrecht.nl).