PvdA Utrecht tekent Regenboog Stembusakkoord

20 februari 2022

Kandidaat-raadslid Simon Timmerman (#8) tekende op 19 februari namens PvdA Utrecht het Regenboog Stembusakkoord van COC Midden-Nederland. Wij kiezen voor een stad voor iedereen en daarom is het belangrijk dat Utrechtse LHBTI+ personen zich veilig en gesteund voelen in onze stad.

Ondanks alle inspanningen van diverse organisaties en diverse Regenboogagenda’s blijkt seksuele en genderdiversiteit in Utrecht nog veel te vaak een reden voor uitsluiting, discriminatie en geweld. Dat vinden we onacceptabel. Om ervoor te zorgen dat ook de nieuwe raad weer actief aan de slag gaat op dit terrein probeert belangenorganisatie COC Midden-Nederland in zoveel mogelijk gemeenten een Regenboog Stembusakkoord te tekenen. Namens PvdA Utrecht tekende kandidaat-raadslid Simon Timmerman (#8) dit akkoord.

“Voor mij persoonlijk was het ondertekenen een bijzonder moment. Vier jaar geleden ging ik als voorzitter van het COC zelf gemeenten langs met deze akkoorden en dit keer teken ik zelf als kandidaat-raadslid. Een handtekening zet je niet zomaar, dus we moeten echt keihard aan de slag voor de Utrechtse LHBTI+ gemeenschap! Ik hoop dat te mogen gaan doen na 16 maart”, aldus Simon Timmerman.

Het volledige akkoord kun je lezen op de website van COC Midden-Nederland. Het Regenboog Stembusakkoord werd in Utrecht naast PvdA Utrecht ondertekend door GroenLinks, VVD, D66, Student & Starter, CDA, Partij v/d Dieren, Socialisten Utrecht, Volt, Utrecht BIJ1, SP, Piratenpartij en ChristenUnie.