Alles onder één dak: wens voor gezamenlijke huisvesting van voedselbank, weggeefwinkel en sociale supermarkt

18 december 2017

Al geruime tijd pleiten de initiatiefnemers van ‘Alles onder één dak’ voor gezamenlijke huisvesting van de Voedselbank Ondiep, de weggeefwinkel Buren voor Buren en de Sociale Supermarkt in het pand van de voormalige Julianaschool aan de Amsterdamsestraatweg. Dit initiatief biedt kansen op een duurzame en samenhangende voorziening gericht op het aanpakken van armoede en uitsluiting.

Geen oplossing huisvesting

Ondanks medewerking van onder andere het wijkbureau Noordwest is nog steeds geen oplossing gevonden. De gemeente wil het gebouw, dat nu voor driekwart leeg staat, beschikbaar houden als reservelocatie voor het onderwijs, al betwijfelen de initiatiefnemers sterk of het voor die doeleinden nog geschikt is. Het spoedadvies van de wijkraad Noordwest van 1 juni 2017 is helaas nog steeds niet beantwoord.

Vragen

De PvdA, GroenLinks en de ChristenUnie stellen de volgende vragen aan het college:

  1. Wat is de stand van zaken met betrekking tot het vinden van huisvesting voor dit initiatief?
  2. Bent u nog steeds van mening dat de voormalige Julianaschool beschikbaar moet blijven voor het onderwijs? Op grond waarvan acht u dit gebouw hiervoor nog geschikt?
  3. Is er perspectief op een ander gebouw waarvan dit initiatief gebruik kan maken? Zo ja, op welke wijze ondersteunt u de initiatiefnemers hierbij?
  4. Op welke termijn kan het initiatief Alles onder één dak rekenen op geschikte huisvesting?

Tot slot willen wij graag weten wanneer de raad de toegezegde toekomstvisie voor de huisvesting van voedselbanken kan verwachten.