11 januari 2018

Sluiting bewonersinitiatief Jongerenhuiskamer Geuzenwijk slechte zaak voor de buurt en voor de jongeren

Vorige week berichtte de website www.zoiszuilen.nl dat de Jongerenhuiskamer Geuzenwijk is gesloten, omdat de bestaande huisvesting vervallen zou zijn en er nog geen andere plek is gevonden. Als reactie op de vele overlast en criminaliteit in de Geuzenwijk richtten drie wijkbewoners in februari 2008 de Jongerenhuiskamer op. Dit bewonersinitiatief heeft de afgelopen jaren veel betekend voor de jongeren in de wijk. Door onder andere ontmoeting, huiswerkbegeleiding en gesprekken zijn de leefomstandigheden aanzienlijk verbeterd in de Geuzenwijk.

De PvdA is dan ook teleurgesteld over de sluiting van dit bijzondere en succesvolle bewonersinitiatief en  daarom stel ik vandaag de volgende mondelinge vragen aan het college

  1. Hoe denkt het college over de sluiting van de Jongerenhuiskamer terwijl de jongeren en buurtwerkers het willen behouden?
  2. Is het college bereid om samen met de Jongerenhuiskamer op zoek te gaan naar een oplossing voor het probleem zodat dit succesvolle initiatief doorgezet kan worden?