11 november 2016

Steun voor mantelzorgers

1 op de 7 mantelzorgers ervaart de zorg die zij verlenen als een enorme belasting. Soms zelfs als overbelasting. Gisteren was de dag van de mantelzorg en die viel samen met het debat in de gemeenteraad over de Utrechtse begroting. Tijdens het debat stelde de Partij van de Arbeidfractie een plan voor om mantelzorgers te ontlasten.

Alle fracties, behalve de VVD, willen dat het college van B en W locaties zoekt voor respijtappartementen in elke Utrechtse wijk. In deze ‘logeerkamers’ in zorginstellingen kunnen mensen die zorg van mantelzorgers ontvangen, tijdelijk verblijven. Terwijl de zorgvrager daar verblijft, kan de mantelzorger even op adem komen.

Er zijn nu al een paar mogelijkheden voor mensen die gebruik maken van mantelzorg om tijdelijk in een zorginstelling te ‘logeren’, maar die zijn soms ver van huis. Dat is voor velen een reden om er geen gebruik van te maken. Daarom stelden we gisteren voor om die mogelijkheid door heel Utrecht aan te bieden. Zodat er voor iedereen een logeeradres in de buurt is en mantelzorgers van tijd tot tijd kunnen worden ontlast.

Voor vragen kun je contact met me opnemen via 06 18119590 of [email protected]

Volg me op twitter: @marleenhaage